Božićne žurke pod znakom pitanja

Postavljeno: 06.01.2022

Već godinama unazad Kruševac je poznat po dnevnim žurkama koje se na Božić organizuju u nekoliko kafića u gradu. Iako Božić, u narodu, važi za praznik kada je porodica na okupu, mladi u našem gradu imaju nešto drugačiju praksu. Međutim, zbog nedavnog povećanja broja oblelih od korona virusa ove godine je to pod znakom pitanja

Tokom Božićnih praznika veliki broj, pre svega mladih, dolazi iz studentskih gradova u Kruševac. Pored toga, sugrađani koji su u inostranstvu vraćaju se da najradosnijih hrišćanski praznik provedu u svom rodnom gradu. Tako je, od pre desetak godina, postao običaj da pojedini gradski kafići  orgnizuju dnevne žurke, koje su postale zaštitini znak Kruševca u vreme praznika. Nakon dnevne žurke, sledi pauza u periodu od 18 do 21 sat, te se žurka nastavlja u večernjem terminu. Ovakav način proslave Božića postao je jedna od karakteristika našeg grada, a nešto slično postoji na Zlatiboru i u Ivanjici.

Prethodne godine ovakvo proslavljanje Božića je izostalo, a što se sutrašnjeg okupljanja tiče još uvek je neizvesno zbog sve većeg broja obolelih od korone.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top