Prodati delovi PPT „Promet“, četiri celine „Prve Petoletke“ za sada bez kupaca

Postavljeno: 06.04.2022

Od pet celina nekadašnje trsteničke „Prve petoletke“, čije su imovine ili njihovi delovi bile ponuđene na prodaju, jedino je PPT „Promet“ dobio nove vlasnike. Interesenata za kupovinu imovine PPT „Obezbeđenje“, PPT „Cilindri“, PPT „Ishrana“ i PPT „Industrijska pneumatika“ nije bilo.

Prodaju delova nekadašnje „Prve petoletke“ oglasila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, kao stečajni upravnik tih preduzeća.

Od ponuđenih 12 celina PPT „Prometa“ prodato je deset.

Poslovni prostor, četiri prostorije trgovine, površine 100 kvadrata u Ulici Živadina Apostolovića, po ceni od 2,8 miliona dinara kupio je Trsteničanin Stefan Apostolović. On je za nešto manje od 600 hiljada dinara kupio i građevinsko zemljište (njivu) od 60-tak ari na potezu Muratovac.

Parking od 3.628 kvadrata na potezu Čairsko polje, po ceni od 3,5 miliona dinara, što je za oko 300 hiljada dinara više od početne, kupio je Trsteničanin Bojan Nikolić.

Pokretnu imovinu, zalihe koje čine proizvodni program iz sastava IHP „Prve Petoletke“, odnosno razni delovi i uređaji, kao i krupna i sitna mašinska roba, po početnoj ceni od 5,47 miliona dinara, kupila je užička firma „Neoleks“. Isto preduzeće je za 4,3 miliona dinara, što je takođe bila početna cena za tu celinu, kupilo zalihe koje čine razni aparati i pribori, vijačna roba i elektro materijal.

Zalihe koje čine sirovinu za dalju obradu, u koje spadaju cevi i šipke od raznog materijala, po početnoj ceni od oko četiri miliona kupila je trstenička firma „Omni metal inos doo“.

U okviru pomenutog javnog nadmetanja prodato je i nekoliko građevinskih parcela, koje su klasifikovane kao njive, po ceni od 30.000 do nešto više od 70.000 dinara.

Nove vlasnike nije dobio stečajni dužnik  „PPT Cilindri“, kao pravno lice, čije su najvažnije nepokretnosti, deo zgrade industrijskih delatnosti, pekara, magacin gotovih proizvoda, proizvodna hala, zgrada ostalih industrijskih delatnosti te oprema i zalihe bili ponuđeni po početnoj ceni od 146,38 miliona dinara.

Bila je oglašena i prodaja delova imovine „Prve petoletke obezbeđenje“, i to četiri poslovne prostorije površine 118 kvadrata, po početnoj ceni od 1,38 miliona dinara, te portirnica od pedesetak kvadrata, po početnoj ceni od oko 376 hiljada dinara.

Bez kupca je ostala i imovina PPT „Industrijske pneumatike“. Početna cena za prvu, veću celinu, koja obuhvata halu od 3.695 kvadrata sa pripadajućom pokretnom imovinom, je bila 36,45 miliona dinara.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top