Počela kampanja „Podrži super devojčice“ – Doniraj!

Postavljeno: 02.09.2022

Alternativni centar za devojke pokrenuo je drugu po redu kampanju za podršku obrazovanju i usavršavanju talentovanih devojčica od 8 do 14 godina u nauci, sportu i umetnosti. 

Cilj donatorske kampanje „Podrži Super devojčice“ je da se prikupe sredstava za podršku talentovanim devojčicama u Srbiji, kako bi mogle da se dalje usavršavaju i napreduju u oblasti nauke, umetnosti i sporta. 

 – Namera nam je da u ovoj godini podržimo najmanje 10 devojčica, uzrasta od 8 do 14 godina, tako što ćemo im dodeliti jednokratne stipendije u iznosu od po 25.000 dinara –  kazala je Anita Pantelić, aktivistkinja ACZD. 

Stipendije će se iskoristiti za pokrivanje putnih troškova, finasiranje edukativnih časova ili aktivnosti, kao i nabavku sportske ili umentičke opreme. 

– Prednost pri dobijanju stipendija imaće devojčice koje dolaze iz materijalno ugroženih porodica i iz marginalizovanih grupa – objasnila je Andrijana Kocić, aktivistkinja ACZD. 

Stipendije će biti dodeljene 11. oktobra, na Međunarodni dan devojčica, koji je posvećen podizanju svesti javnosti o položaju devojčica širom sveta i potrebi da se njihov položaj unapredi. 

Kako navode u ovoj organizaciji, donatorska kampanja će trajati od 1. do 30. septembra, sa ciljem da se prikupi najmanje 330.000 dinara. 

U prošlogodišnjoj kampanji za dodelu stipendija prijavila se 171 devojčica.

Od početnog cilja  od 125.000 dinara, kroz kampanju je prikupljeno 431.734 dinara, te je ACZD na taj način umesto prvobitno planiranih pet, prodržao 16 talentovanih devojčica. 

– Ono što je razlika ove kampanje u odnosu na kampanju prethodne godine je to što se uključila Trag fondacija, koja će svaki iznos koji građani uplate duplirati, do iznosa od 400.000 dinara, čime  će veći broj devojčica dobiti potrebnu podršku – navode u ACZD. 

Građani sredstva mogu uplatiti elektronski, preko platforme Donacije. rs. ili na tekući račun organizacije Alternativni centar za devojke, koja je organizator kampanje. 

Više o načinima doniranja možete videti na: 

https://www.donacije.rs/projekat/super-devojcice/

Više o uspesima prethodne kampanje možete saznati na:

https://www.donacije.rs/projekat/podrzi-super-devojcice/

U prilogu je i promotivni materijal kampanje “Podrži Super devojčice”, koji obuhvata kratke video sadržaje snimljene sa prošlogodišnjim dobitnicama.

https://www.youtube.com/watch?v=8qYG7XVcHQw

 Više možete saznati na sajtu https://superdevojcice.org/  ili na fejsbuk stranici https://www.facebook.com/aczd.ks

Tim koji stoji iza organizacije kampanje “Podrži super devojčice”, veruje da svaka devojčica poseduje Super moći koje treba otkriti!

Kada ih podržavamo da razvijaju svoje Super moći,  one mogu da promene svet na bolje! – poručuju iz ACZD.

 

M.Simić

Ostale vesti

back-to-top