Kampanja o bezbednosti u saobraćaju: „Voz je uvek brži“

Postavljeno: 08.12.2021

Savet za bezbednost saobraćaja grada Kruševca u saradnji sa Centrom za istraživanje, konsalting i edukaciju Izdavačkog preduzeća „Epoha“ počinje sa realizaciom kampanje sa ciljem poboljšanja bezbednosti saobraćaja na pružnim prelazima

Glavni cilj je ukazivanje na opasnost od prelaska preko pruge, naročito kada se radi o neobezbeđenim i neobeleženim prelazima, te povećanje svesti kod pešaka i vozača o nephodnosti poštovanja propisa prilikom kretanja na pružnim prelazima.

Kampanja nosi naziv „Voz je uvek brži“ te će se u okviru nje, između ostalog, deliti flajeri na pružnim prelazima i sačiniti izveštaji o stanju vertikalne signalizacije, stanju trougla preglednosti kao i stanju nagiba prelaznih puteva na putnom prelazu.


Konferencija za medije, koja je bila zakazana za 12 časova na pružnom prelazu u Bivoljskoj ulici, nije realizovana iz nepoznatih razloga. Iz Saveta su za danas u Domu kulture u Jasici zakazali akciju podele rotacionih svetala za traktore i prikljucna vozila, svetala za bicikle i druga prevozna sredstva.  u organizaciji Saveta za bezbednost saobracaja.
S.M.

Ostale vesti

back-to-top