Apel vozačima povodom početka letnjeg raspusta

Postavljeno: 15.06.2024

Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je sve učesnike u saobraćaju da u letnjim mesecima, u sezoni godišnjih odmora, budu dodatno oprezni u saobraćaju, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju

Nakon što se školska godina završila, očekuje se da će mališani svoj raspust provoditi u sportskim aktivnostima i druženju na otvorenom, kao i u školskim dvorištima. Zato se u zonama škola i u blizini pešačkih prelaza, vozačima preporučuje dodatni oprez.

Iz Agencije podsećaju da je ograničenje brzine u naselju, u zoni škole 30 km/č. Svako prekoračenje te brzine drastično smanjuje mogućnost da se izbegne nezgoda zbog produžetka zaustavnog puta i značajno utiče na posledice saobraćajne nezgode.

Takođe, Agencija za bezbednost saobraćaja poziva roditelje da posebno vode računa o bezbednosti svoje dece u saobraćaju i da kao vozači i putnici upotrebljavaju sigurnosne pojaseve i adekvatna auto-sedišta za decu.

Pored toga, pozivaju sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji.

Foto: freepik.com

N.L.

 

Ostale vesti

back-to-top