Tri zlata sa Igara mladih  za Lazarev grad

Postavljeno: 15.06.2024

Kruševački mladi sportisti su na Regionalnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Boru u ekipnoj konkurenciji na nadmoćan način osvojili tri prva mesta i to ŽFK Napredak u takmičenju fudbalerki, ŽOK Napredak kod odbojkašica te FK Duel u konkurenciji fudbalera.

Grad Bor je  prvi put ugostio 3.Regionalno finale Plazma Sportskih igara mladih (Plazma SIM). Događaj je okupio mlade sportiste iz dvanaest opština i gradova južne i istočne Srbije, uključujući Bor, Sokobanju, Niš, Vlasotince, Leskovac, Surdulicu,Kuršumliju, Lebane,Vladičin Han, Kruševac, Medveđu i Bojnik.

Kruševački mladi sportisti su ovo takmičenje ispisali zlatnim slovima i osvojili tri prva mesta, pehare i medalje u konkurenciji ženskog fudbala gde je prvak i to po treći put zaredom ŽFK Napredak, muškom fudbalu gde je najbolji bio FK Duel pod imenom Galaktikosi i u ženskoj odbojci gde je pobednik bio ŽOK Napredak.
Sve tri ekipe su izborile i učešće na velikom završnom državnom finalu Plazma Sportskih igara mladih(Plazma SIM) koje će se održati početkom jula na Zlatiboru.

Inače, pobednici na državnom prvenstvu će izboriti vizu za veliko međunarodno finale ovih igara koje se tradicionalno održava u Splitu u drugoj polovini avgusta, na kojem su u predhodne dve sezone sa dosta uspeha učestvovale mlade fudbalerke Napretka, a u prošloj sezoni i mladi košarkaši Kruševca.

Ostale vesti

back-to-top