Kruševac pod snegom, službe spremne

Postavljeno: 08.12.2021

Nakon jučerašnjih snežnih padavina na području grada Kruševca nije bilo zadržavanja snežnog pokrivača, dok su okolna naselja još uvek pod belim pokrivačem. Službe čistile puteve te su oni prohodni, javni prevoz se odvija normalno

Prema infromacijama Meteorološke stanice Kruševac juče su na teritoriji Kruševca pala 23 litra kiše, susnežice i snega, dok je od ponoći do jutros palo dodatnih 6 litara. Takođe, saopštavaju da je juče bilo dva santimetra snežnog pokrivača.

U meteorološkoj stanici kažu da ne očekuju velike padavine u narednom periodu te će uprkos jutarnjoj temperaturi koja će biti u minusu u narednom periodu maksimalna dnevna temperatura dostići i 10 stepeni Celzijusove skale.

Punkt Srebrnac koji održava saobraćajnicu ka Kopaoniku, puteve na deonici od Brusa do prevoja Jaram, imao je posla oko čišćenja snega sa kolovoza. Saopšteno je da su putevi očišćeni i prohodni, uprkos velikim padavinama, uz upozorenje da su na putevima neophodne zimske gume. Za sada još nema potrebe za lancima.

Javno komunalno preduzeće Kruševac, koje je zaduženo za održavanje uskih ulica u gradu, zelenih površina i prilaza važnim ustanovama nas je obavestilo da nije bilo izlazaka na teren povodom jučerašnjih padavina.

Naime, pasivna dežurna služba je bila spremna da reaguje, ali za tim nije bilo potrebe jer se sneg na gradskim površinama nije zadržavao.

Danas se saobraćaj u gradskom prevozu odvija normalno, Jugoprevoz nije redukovao red vožnje i saobraćaj se odvija do svih autobuskih stajališta.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je manjih problema na jednoj deonici, pa je jedna linija bila na kratko skraćena. Naime, autobusi nisu saobraćali na deonici od Novog sela do Malog Šiljegovca, međutim to je danas stabilizovano.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top