+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Otvoren novi sportski teren u Kruševcu

Otvoren novi sportski teren u Kruševcu

Multifunkcionalno sportsko igralište za fudbal, košarku i rukomet, koje je kompanija Mocart u okviru akcije “Sto terena za jednu igru” donirala gradu Kruševcu, danas su svečano svečano otvorili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović. Ovo je četvrti sportski teren koji je ova kompanija donirala našem gradu

Novi sportski teren u naselju “Ujedinjene nacije”, 83. po redu koji je obnovljen u okviru akcije “Sto terena za jednu igru”, opremljen je specijalnom multifunkcionalnom podlogom, profesionalnim koševima, tablama i zglobnim obručima,  novim golovima za fudbal i rukomet, a rekonstruisana je i ograda i izgrađene nove tribine.

Za uspeh je neopohodno jedinstvo, ideja, energija, zajedništvo, entuzijazam i drago mi je da danas, na Svetski dan biciklizma, šaljemo jasnu poruku koliko je bavljenje sportom važno. Neka ovo bude mesto gde će se mladi okupljati, napraviti prve korake i sportu i poželeti da krenu stopama velikih sportista – kazao je ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, dodajući da su brojni  proslavljeni srpski sportisti upravo krenuli sa ovakvih terena, ispred svojih zgrada i kuća.

Udovičić je kazao da je ovo četvrti teren koji je Mocart donirao gradu Kruševcu, 83.  u Srbiji, te da to jasno govorio o tome da su ovoj kompaniji rekreacija i sport na prvom mestu.

Za mesec dana očekuje nas otvaranje još jednog sportskog terena u Rasadniku,kao i izlivanje potpuno nove tartar staze na Bagdali koju smo uredili pre četiri godine i koja je danas mesto okupljanja svih rekreativaca. U Kruševcu je ostao samo još jedan teren koji treba rekonstruisati i renovirati, a sledeći zajednički korak je odlazak u seoska mesta i dalje širenje ove zdrave ideje – kazao je Udovičić, naglasivši da je za realizaciju ovih projekata velikim delom zaslužna i gradonačelnica Kruševca koja je, kako je kazao, baš u prvi plan stavila strategiju razvoja sporta.

Da se  kompanija Mocart vodi idejom da sva deca treba da imaju što bolje uslove za bavljenjem sportom i da šampioni rastu u svim krajevima naše zemlje, kazao je Dejan Ćirović, izvršni direktor Mocarta.

Kruševac je već dobio svoje terene „Gagi Milosavljević“, „Goran Grbović“ i sportski kompleks u naselju Pejton, što potvrđuje našu težnju da se za što više dečaka i devojčica omoguće uslovi kakave naši reprezentativci možda nisu imali – rekao je on.

Donatore, proslavljene sportiste i decu koja su se u velikom broju okupila na obnovljenom sportskom terenu, pozdravila je gradonačelnica Jasmina Palurović , uz poruku sportistima koji su došli da uveličaju ovaj događaj, da nastave da daju primer našoj deci i pokažu im koliko je važno baviti se sportom.

Hvala kompaniji Mocart na društveno odgovornom ponašanju, hvala i Ministarstvu sporta koje je Kruševac prepoznalo kao dobrog partnera. Zajedno radimo velike i lepe projekte za naše Kruševljane i očekujem da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja – poručila je Palurović.

Svečanom presecanju vrpce prethodile su revijalne utakmice i ogledni časovi fudbala, košarke i rukometa, a organizovano je i takmičenje humanitarnog  karaktera, za lečenje dečaka Dimitrija Lazića iz Kruševca, a gde su se u šutirnju trojki, uz poznate srpske košarkaše, oprobali mališani iz lokalnih klubova.

Pored Dejana Tomaševića, Igora Rakočevića i Gorana Grbovića, svojim prisustvom promociju su uveličali i proslavljeni sportisti Ratko Nikolić, Marko Pantelić i Nemanja Radonjić.

Na igralištu koje je dobilo potpuno novi izgled, nakon što je i zvanično otvoreno, deca su tokom večeri ostala da se rekreiraju, neki i da se po prvi put oprobaju u košarci, rukometu ili fudbalu.

D.P.

Multifunkcionalno sportsko igralište za fudbal, košarku i rukomet, koje je kompanija Mocart u okviru akcije “Sto terena za jednu igru” donirala gradu Kruševcu, danas su svečano svečano otvorili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović. Ovo je četvrti sportski teren koji je ova kompanija donirala našem gradu Novi sportski teren u naselju “Ujedinjene nacije”, 83. po redu koji je obnovljen u okviru akcije “Sto terena za jednu igru”, opremljen je specijalnom multifunkcionalnom podlogom, profesionalnim koševima, tablama i zglobnim obručima,  novim golovima za fudbal i rukomet, a rekonstruisana je i ograda i izgrađene…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Za jedan dan još 11 slučajeva korone u Okrugu

U protekla 24 sata u Rasinskom okrugu registrovano je 11 novoobolelih od korona virusa, čime se ukupan broj pacijenata kod ...

Jugoprevoz vratio redovne polaske na četiri gradske linije

Na zahtev građana, uvedeni su dodatni polasci na gradskim linijama  Koševi-Parunovac, Makrešane- Mudrakovac, Čitluk-Veliko Golovode i Rasadnik- SrnjeKako su nam ...

Prijem stranaka u Vodovod samo uz odobrenje

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom JKP “Vodovod Kruševac” donelo je odluku da će stranke u ovo preduzeće do daljnjeg ...

Komarci okupirali grad, hoće li ih drugi tretman oterati?

Zaprašivanje radi suzbijanja larvi komaraca, drugo po redu u ovoj godini, završeno je juče, a tretman suzbijanja odraslih formi komaraca ...

Bivši olimpijac Predrag Pavlović stiže u FK Trajal

Posle povratka Lazarevica iz Pirota na novo-staro kormilo u FK Trajal, gde je zamenio Nenada Sakića, kruševačkom prvoligašu stiže i ...