Otvoren novi sportski teren u Kruševcu

Postavljeno: 03.06.2020

Multifunkcionalno sportsko igralište za fudbal, košarku i rukomet, koje je kompanija Mocart u okviru akcije “Sto terena za jednu igru” donirala gradu Kruševcu, danas su svečano svečano otvorili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović. Ovo je četvrti sportski teren koji je ova kompanija donirala našem gradu

Novi sportski teren u naselju “Ujedinjene nacije”, 83. po redu koji je obnovljen u okviru akcije “Sto terena za jednu igru”, opremljen je specijalnom multifunkcionalnom podlogom, profesionalnim koševima, tablama i zglobnim obručima,  novim golovima za fudbal i rukomet, a rekonstruisana je i ograda i izgrađene nove tribine.

Za uspeh je neopohodno jedinstvo, ideja, energija, zajedništvo, entuzijazam i drago mi je da danas, na Svetski dan biciklizma, šaljemo jasnu poruku koliko je bavljenje sportom važno. Neka ovo bude mesto gde će se mladi okupljati, napraviti prve korake i sportu i poželeti da krenu stopama velikih sportista – kazao je ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, dodajući da su brojni  proslavljeni srpski sportisti upravo krenuli sa ovakvih terena, ispred svojih zgrada i kuća.

Udovičić je kazao da je ovo četvrti teren koji je Mocart donirao gradu Kruševcu, 83.  u Srbiji, te da to jasno govorio o tome da su ovoj kompaniji rekreacija i sport na prvom mestu.

Za mesec dana očekuje nas otvaranje još jednog sportskog terena u Rasadniku,kao i izlivanje potpuno nove tartar staze na Bagdali koju smo uredili pre četiri godine i koja je danas mesto okupljanja svih rekreativaca. U Kruševcu je ostao samo još jedan teren koji treba rekonstruisati i renovirati, a sledeći zajednički korak je odlazak u seoska mesta i dalje širenje ove zdrave ideje – kazao je Udovičić, naglasivši da je za realizaciju ovih projekata velikim delom zaslužna i gradonačelnica Kruševca koja je, kako je kazao, baš u prvi plan stavila strategiju razvoja sporta.

Da se  kompanija Mocart vodi idejom da sva deca treba da imaju što bolje uslove za bavljenjem sportom i da šampioni rastu u svim krajevima naše zemlje, kazao je Dejan Ćirović, izvršni direktor Mocarta.

Kruševac je već dobio svoje terene „Gagi Milosavljević“, „Goran Grbović“ i sportski kompleks u naselju Pejton, što potvrđuje našu težnju da se za što više dečaka i devojčica omoguće uslovi kakave naši reprezentativci možda nisu imali – rekao je on.

Donatore, proslavljene sportiste i decu koja su se u velikom broju okupila na obnovljenom sportskom terenu, pozdravila je gradonačelnica Jasmina Palurović , uz poruku sportistima koji su došli da uveličaju ovaj događaj, da nastave da daju primer našoj deci i pokažu im koliko je važno baviti se sportom.

Hvala kompaniji Mocart na društveno odgovornom ponašanju, hvala i Ministarstvu sporta koje je Kruševac prepoznalo kao dobrog partnera. Zajedno radimo velike i lepe projekte za naše Kruševljane i očekujem da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja – poručila je Palurović.

Svečanom presecanju vrpce prethodile su revijalne utakmice i ogledni časovi fudbala, košarke i rukometa, a organizovano je i takmičenje humanitarnog  karaktera, za lečenje dečaka Dimitrija Lazića iz Kruševca, a gde su se u šutirnju trojki, uz poznate srpske košarkaše, oprobali mališani iz lokalnih klubova.

Pored Dejana Tomaševića, Igora Rakočevića i Gorana Grbovića, svojim prisustvom promociju su uveličali i proslavljeni sportisti Ratko Nikolić, Marko Pantelić i Nemanja Radonjić.

Na igralištu koje je dobilo potpuno novi izgled, nakon što je i zvanično otvoreno, deca su tokom večeri ostala da se rekreiraju, neki i da se po prvi put oprobaju u košarci, rukometu ili fudbalu.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top