Nesuđeni pobratimi prekinuli krizu rezultata Napretka

Postavljeno: 30.06.2022

Posle višemesečne krize rezultata, još iz doba plej-ofa, kada fudbaleri Napretka nisu postigli gol (0:16) ali srećom sačuvali status Superligaša, te dva poraza na priremama u Sloveniji, konačno su uspeli da savladaju FK Univerzitatea iz Rumunije sa 2:0 i najavili bolje dane.

Zanimljivo je, međutim, da su Kruševljani svojevremeno imali priliku da se bratime sa ovim rivalom.Tih proteklih godina bivši ŽORK Napredak je imao pobratimsku saradnju sa Rmniku Vlčeom.

Na insistiranje bivšeg fizioterapeuta Napretka Dragana Babeovića ,a tada ŽORK Napretka, rukometna ekspedicija je bila u poseti rumunskom fudbalskom gigantu. Izuzetno prijateljstvo i prijem.Tada je Babeović insistirao na mogućem pobratimstvu FK Napredak i Rumuna. Na opšte zadoviljstvo, predlog je obostrano prihvaćen, ali nikada i ništa nije realizovano. Šteta.

Dobro je, istina, što je Napredak na putu povratka dobrih rezultata savladao Univerzitateu. Naročito uoči prve utakmice nove sezone Super lige (9.jula), kada gostuje Vojvodini u Novom Sadu.

Ostale vesti

back-to-top