Predstavljen novi broj časopisa „Čarapanija“

Postavljeno: 30.06.2022

Kruševljanima je predstavljen  novi, 13. broj revije Zavičajnog društva Kruševac, „Čarapanija“. Ovaj kulturni događaj održan je u Klubu Kulturnog centra, a u predstavljanju Revije učestvovali su: Dragiša Stepanović, sekretar Društva i Redakcije, Ivko Mihajlović, Irina Miljković, Ljubica Petković, Esad Popara i Dragan Rašković, predsednik Društva i glavni i odgovorni urednik Čarapanije.

U ovom broju Revije svoje mesto su našli sledeći prilozi: Uvodnik- Stevan i Stanislav (Binički, otac i sin), Arheološka nalazišta u Ljubincima (Dušan Rašković), Mileševi u pohode (Ljubiša – Bata Đidić), Crkva Lazarica, Manastir Naupara (Lj.Petković), Zabeleške inž. Todorića o Nikoli Pašiću i popu Mihailu Miniću iz Majdeva (S.Bojić), Rusi emigranti u Kruševcu od 1920 – 1970. godine (E.Popara), O arhitektonskoj baštini Kruševca (B.Grković), Pedagoška poema (M.Nicović), Vlasta Radovanović – Kruševljanin koji je stvorio “Sašu“ (I.Rizinger), Vreme televizije -31 godina Televizije Kruševac (S.Marković), Devet i dvadeset pet (M.Nicović), Ima nešto srpsko u državi kanadskoj (D. Minić), Žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu u opštini Velika Drenova (Esad Popara), Posle pedeset godina (omaž Slavoljubu Miloševiću: M. Nicović) i Via poezija i Aforizmi (Ivko Mihajlović).

Novi broj revije objalvjen je u 500 primeraka, a potpomognuto je i sredstvima Grada Kruševca, a sledeći broj Čarapanije treba očekivati u novembru ove godine.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top