Kud plovi ovaj brod

Postavljeno: 20.08.2022

Piše: Ljubiša Marković

Još jedan poraz fudbalera kruševačkog Napretka u Super ligi u gostima Novom Pazaru 2:1. Razočarenje za razočarenjem, bilo da crveno-beli igraju kod kuće ili gostuju.

Ova generacija očigledno nije kadra da sačuva fudbalski brod, koji plovi u ponor. Ma koliko se struka trudila da optimističnim izjavama napravi zaokret u rezultatima, pomaka nema ni na vidiku.

U međuvremenu, u Napretku je sve duži spisak novajlija. Očekivanja da je to izlaz iz, donedavno, nezabeležene krize nisu se obistinila. Bojimo se da priča „Kud plovi ovaj brod“ u ovakvom ponašanju na terenu u eliti, još uvek neće dobiti željeni efekat da povrati Klub na stare staze slave. Jedan podatak iz tog perioda je za pamćenje i pouku onima koji sada rade u Napretku. U bivšoj velikoj Jugoslaviji, Napredak je bio na 25. mestu po rejtingu. Juče, danas, a ne bi bilo dobro i sutra, bori se za goli život.

Zbog svega ovoga, valjano treba gledati kako što pre prevazići sve manjkavosti u igri Napretka. U suprotnom, teško je da će Napredak napraviti korak napred i sa ivice ponora povratiti ugled kojim se nekada dičio. To je, smatramo, posao za čelnike Kluba kojima je poveren mandat.

Ostale vesti

back-to-top