Mirjana Krkić: Postavljeni temelji za izgradnju modernijeg Ćićevca

Postavljeno: 20.08.2022

Period od dve godine, koliko je na čelu opštine Ćićevac, doktorka Mirjana Krkić opisuje kao pun izazova, napornog rada, period u kome je obezbeđena finansijska stabilnost opštine i postavljeni temelji na kojima se gradi  moderniji Ćićevac. Izuzetan položaj i povezanost sa svim delovima zemlje, kako kaže, ovoj opštini daju za pravo da sanja velike snove

Tokom dvogodišnjeg mandata, kao najveći svoj i uspeh tima sa kojim radi, predsednica opštine Ćićevac smatra stabilizaciju budžeta, te sve ono što se trenutno radi u toj opštini.

Tu pre svega mislim na faznu izgradnju sekundarne vodovodne mreže u naseljenim mestima Gornja Lučina i Pojate, rekonstrukciju zgrade Narodne biblioteke, izgradnju puta Braljina-Trubarevo, projektovanje linijske kanalizacije i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i učešće opštine Ćićevac u projektu „Čista Srbija“ koji našu opštinu svrstava u red opština u kojima će se graditi kanalizaciona mreža i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, pojektovanje zgrade novog vrtića za naše najmlađe sugrađane, zamenu stolarije na OŠ „Vojvoda Prijezda“ u Stalaću nakon više od 50 godina, izgradnju dečijeg igrališta u Pločniku, sređivanje dvorišta i postavljanje nove ograde u OŠ u Pojatu, rekonstrukciju bazena za pijaću vodu „Krušak“, obnovu mehanizacije u JP, nabavku novog sanitetskog vozila i ostale opreme za DZ Ćićevac, i još mnogo toga- navodi ona.

U pripremi je i jedan od najznačajnijih dokumenata za opštine Ćićevac na kome se temelji budući razvoj te opštine, a koji se radi u saradnji sa udruženjem „Evrokontakt“ iz Kruševca, uz pomoć Vlade Švajcarske.

Izradi smo pristupili vrlo temeljno i sa posebnom pažnjom jer smatramo da je bitno opštinu pozicionirati kroz ovaj dokument kao opštinu razvoja, opštinu velikog turističkog potencijala i opštinu u koju će se mladi vraćati i zasnivati porodice u budućem periodu. Imamo izuzetan položaj, povezanost sa svim delovima naše zemlje, novu, najmoderniju saobraćajnicu-Moravski koridor, kreće izgradnja brze pruge Stalać-Đunis, izuzetan lokalitet „Mojsinjska Sv.Gora“, i sve nam to daje za pravo da možemo sanjati velike snove u maloj opštini– ocenjuje predsednica opštine.

U izradi Plana razvoja, kako ističe, od velikog je značaja i učešće građana, kao i drugih zainteresovanih strana.

Naša opština će biti jaka, uspešna i primamljiva za druge ukoliko su i njeni stanovnici zadovoljni. Zbog toga nam je bitno da čujemo mišljenje svih koji u njoj žive, rade, ili bilo kako doprinose razvoju naše opštine. Stava sam i mišljenja da je lokalna vlast samo servis građana, pa se tako i ponašamo– kaže ona.

Plan razvoja Opštine Ćićevac, kako kaže, u završnoj je fazi.

Potrebno još malo rada, jer se plašimo da nešto ne propustimo i da neku od strana nismo dovoljno dobro „čuli“ u svemu ovome. Usvajanje se očekuje krajem septembra– najavila je doktorka Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac.

Ostale vesti

back-to-top