Kolo doniralo namirnice manastiru Sveta Petka

Postavljeno: 23.10.2020

Pola tone osnovnih životnih namirnica, koje je Kolo srpskih sestara Kruševac prikupilo u akciji sprovedenoj u saradnji sa Bankom hrane, donirano je manastiru Sveta Petka iz sela Izvor, nedaleko od Paraćina

Mati Glikerija, jedna od monahinja tog manastrija, koje inače brinu o 88 teško obolelih štićenica, kaže da je pomoć u namirnicama uvek dobrodošla.

– U okviru manastira radi Dom za obolele, tu su smeštene najteže kategorije. Zgrada manastira je preuređena, opremljena je za smeštaj korisnica, država daje novac za izdržavanje, ali pomoć donatora nam uvek mnogo znači – napominje mati Glikerija.

Susret sa članicama ovdašnjeg Kola, sa kojima manastir godinama sarađuje u dobrotvornim akcijama, bio je prilika da im uruči zahvalnicu za do sada učinjeno.

Predsednica Kola srpskih sestara Kruševac Snežana Stajković zahvalna je sugrađanima i sveštenstvu crkve Sveti Djordje koji su učestvovali u prikupljanju namirnica.

Tokom te akcije, sprovedene proteklog vikenda u Maksiju u centru grada, prikupljeno je 650 kilograma osnovnih životnih namirnica. Preostalih 150 kilograma biće podeljeno najugroženijim sugrađanima.

Inače, ovdašnje Kolo, u saradnji sa Bankom hrane, već pet godina, dva puta godišnje, sprovodi ovakve akcije.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top