Zbog korona virusa otkazuje se 5. Kruševački polumaraton

Postavljeno: 12.03.2020

Zbog pandemije korona virusa proglašene od strane Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i vanrednih mera Vlade Srbije, a u cilju zaštite stanovništva, otkazuje se 5. Kruševački polumaraton koji je trebalo da bude održan  u nedelju, 15. marta- saopšteno je danas iz Gradske uprave grada Kruševca

Na sastanku održanom neposredno nakon današnje konferencije za novinare na kojoj se govorilo o 5. Kruševačkom polumaratonu, predstavnici Grada i organizatori ovog sportskog događaja, doneli su odluku da se polumaraton zakazan za 15.mart, odloži za 3. maj ove godine.

Zdravlje i bezbednost trkača, posebno dece koja učestvuju u trci „Dečji osmeh“, kao i volontera, gledalaca i učesnika u organizaciji , na prvom su mestu. Zato ćemo odgovorno i ozbiljno slediti sva uputstva nadležnih stručnih službi i institucija, kako bismo na vreme i na pravi način koordinisali sve predstojeće aktivnosti. Iz navedneih razloga, a pre svega zbog bezbednosti, odlažemo manifestaciju 5. Kruševački polumaraton, a organizator i grad Kruševac nastaviće sa pripremama da se odložena trka održi 3. maja – navodi se u saopštenju koje je Gradska uprava prosledila medijima.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top