Šesti Kruševački polumaraton zakazan za 25. septembar

Postavljeno: 02.07.2021

Epidemija korona virusa uticala je na ritam dešavanja u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Maratonac, pa će šesti Kruševački polumaraton ove godine biti održan početkom jeseni

I ove godine biće organizovane tri takmičarske trke – polumaraton, trka na deset i na pet kilometara. Staza je identična onoj iz prethodnih godina, sa startnom i ciljnom pozicijom u centru grada.

Takođe su predviđene i revijalne trke. Trka zadovoljstva namenjena je rekreativcima, dok će u trci Dečji osmeh ponovo učestvovati najmlađi i njihovi roditelji. Prijave za polumaraton, kao i trke na deset i pet kilometaram su već otvorene i moguće su elektronskim putem, preko sajtova arkmaratonac.com i trke.rs.

Kako bi se što bolje pripremili, za učesnike trka tokom avgusta i septembra biće organizovani besplatni treninzi, obavestio nas je predsednik ARK Maratonac Seniša Gašić, dodajući kako očekuje da takmičarske i rekreativne trke okupe, okvirno, po oko hiljadu učesnika:

– Cilj najveće sportske ali i turističke manifestacije u Kruševcu je promocija sporta za sve, zdravog načina života kao i lepota i potencijala našeg grada i okoline – kaže Gašić, dodajući da manifestaciju i ove godine pomažu brojni prijatelji, dok je glavni pokrovitelj Grad Kruševac.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top