Juniori potvrdili odličnu formu u Kruševcu

Postavljeno: 31.05.2021

Kruševac je minulog vikenda ugostio najbolje mlade atletičare. I drugi tamičarski dan Prvenstva Srbije za juniore i juniorke doneo je kvalitetne rezultate i zanimljive trke. Od Kruševljana, Natalija Vojinović je skokokom u vis, sa 165 prekočenih centimetara, zaslužila bronzanu medalju

Takmičenje su drugog dana Prvenstva otvorile devojke u skoku udalj. Titulu najbolje ponela je Jana Dragutinović (FAP), koja je skočila 6,03 metra, dok su iza nje su bile Jovana Ganjtović (RUM) sa 5,88 i Lidija Todorović sa 5,79 metara.

Dvostruku pobedu na 200 metara, uz novi lični rekord, odnela je Ivana Ilić (ČAAK) rezultatom 24,21 sekund, ispred Tijane Japundžić (CZB) sa 24,91 sekund. Kod muškaraca najbrži je bio Bogdan Vidojković (CZB) sa 22,22 sekunde.

Na 400 metara – prepone vodila se neizvesna borba do samog finiša u obe konkurencije. Kod starijih juniorki pobedila je Anastasija Miča (VNS) ispred Ane Lazarevič (CZB), dok je kod muškaraca najbrži bio Aleksa Sekulić (BAK) sa 55,49 sekunde, ispred Mihajla Katanića i Nikole Kostića (KOŠ).

Šampionka Srbije na 800 metara je Dunja Sikima (BNZ), dok je vicešampionka Iva Maletić (MZA). Najbrži na 800 metara bio je Aleksa Tomić (MOĆ).

U skoku uvis pobedila je Angelina Topić (TJB) koja je posle preskočenih 178 lestvicu podigla na 186 centimetara, kako bi napala lični rekord, ali ovog puta bez uspeha.

Od Kruševljana, Natalija Vojinović je skokokom u vis, sa 165 prekočenih centimetara, zaslužila bronzanu medalju. Nikola Terzić u bacanju diska i Milica Slavković u trci sa preponama bili su četvrti. Podsećamo, dan ranije Nikola Terzić je osvojio srebrnu medalju u bacanju kladiva, a Jana Sudimac bronzanu u disciplini disk.

Organizacija takmičenja bila je još jednom na najvišem nivou, čime je Atletski klub Kruševac potvrdio da je sposoban da stane i iza ovako velikih sportskih dešavanja.

Već narednog vikenda, 5 i 6. juna, očekuje nas Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u Kraljevu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top