Sudjenje po Gašićevoj tužbi protiv Stevanovića prekinuto, novo sredinom jula

Postavljeno: 31.05.2021

Današnje ročište po privatnoj tužbi Bratislava Gašića protiv predsednika kruševačkog odbora Narodne stranke Dejana Stevanovića, prekinuto je nakon što su ga napustili tuženi i njegov advokat, nezadovoljni postupanjem sudije. Advokat tuženog Vladimir Gajić najavio je da će pisanim putem zatražiti izuzeće sudije. Novo ročište bi trebalo da se održi sredinom jula, kada bi trebalo da budu saslušani tuženi te svedoci

U svojstvu građanina Bratislav Gašić, koji je inače direktor Bezbednosno informativne agencije, tužbu je protiv Stevanovića podneo zbog njegove izjave na televiziji N1, emitovane 15. oktobra prošle godine. Ona, prema navodima iz tužbe, sadrži niz laži i neistine kojima su povredjeni Gašićevi čast i ugled.

U sedmominutnoj izjavi, koja je u celini navedena u tužbi, Stevanović kritikuje velika izdvajanja za rekonstrukciju glavnog gradskog trga, imajući u vidu tadašnji trenutak borbe protiv epidemije, te izražava sumnju da su novcem gradjana finansirani odredjeni projekti od kojih potom korist imaju privatna lica.

Da su bili prinuđeni da napuste današnje suđenje novinarima je u izjavi ispred suda rekao punomoćnik tuženog Stevanovića, advokat Vladimir Gajić, objasnivši da su to učinili jer sudija nije dopustio da Gašić odgovori na pitanja u vezi sa Pionirskim parkom, jednim od pomenutih projekata. Sudija je, takođe, dodao je, odbacio njegov zahtev za izuzeće uz obrazloženje da se nije pozvao na odredbe Zakona koje to predvidjaju.

– Nakon što je tužitelj izneo zbog čega smatra da je pretrpeo teške psihičke bolove postavio sam mu dvadesetak pitanja, sem za jedno ili dva sudija je sprečio odgovor, odbio je sva pitanja, a sva su direktno u vezi samo sa predmetom ove parnice. Posebno nije dozvolio da se Gašić izjasni da li njegov rođeni brat ima bilo kakve veze sa restoranom u Pionirskom parku. Posle toga sam zatražio njegovo izuzeće, ali on je to odbio – kazao je Gajić.

Iako je Bratislav Gašić danas bio u sudinici novinari, koji su ispred suda čekali da se ročište završi nisu ga videli ni kada je došao ni kada je otišao, te se pretpostavlja da je koristio zadnji ulaz. Novinarima se u njegovo ime obratio njegov punomoćnik, advokat Milan Petrović.

– Tužbu je građanin Bratislav Gašić podneo zbog povrede ugleda i časti te za naknadu štete zbog neistinitih izjava koje je Stevanović izrekao u jednoj televizijskoj emisiji pre nekoliko meseci. Kao njegov punomoćnik mogu da kažem da smo podneli tužbu pokušavajući da stavimo politiku po strani jer se radi o privatnoj tužbi običnog građanina. On je čovek koji je odlučio da podnese tužbu pogođen izrečenim neistinama. Želimo da se dokaže istina, a jedino mesto gde to može da se dokaže je sud. Priložili smo sve dokaze, materijalne, činjenice i očekujemo da sud na osnovu toga donese pravilnu i zakonitu odluku – rekao je Petrović.

Novinarima se obratio i tuženi Stevanović koji je opširno govorio o slučaju restorana u Pionirskom parku tvrdeći da se iz dokumentacije vidi da je brat Bratislava Gašića vlasnik tog objekta, da mu je on izdat na mnogo duže od deset godina, da je to učinjeno bez tendera te da su zbog toga oštećeni gradjani Kruševca.

Podsetio je i da je tada, kao prava opozicija, rekao da postoje stvari koje se u Kruševcu rade te da je srećan što je naš grad jedan od lepših u Srbiji, ali da smatra da u jeku pandemije nije bilo vreme za tolike troškove.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je sa potpredsednikom stranke Miroslavom Aleksićem, prisustvovao suđenju, nakon ročišta novinarima je rekao da će svi građani Srbije koji se odvaže da glasno govore i da dignu glavu, moći da računaju na pravnu i svaku drugu zaštitu Narodne stranke. Napomenuo je da će ta stranka, nakon promene vlasti, privesti pravdi sve koji su se obogatili koruptivnim aktivnostima te zloupotrebili svoje funkcije.
Poručio je da će u ovom slučaju koristiti sva pravna sredstva, ali i sredstvo pritiska javnosti te da neće dozvoliti da ih „bilo koji bahati šerif u sudnici ili van nje uplaši“.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Miroslav kaže:

    Brže bolje pobegli iz sudnice da bi dali lažne izjave za medije. Tako Đilasovski fazon.

    1. Tako vucicev(icev)ski kaže:

      Nisi lepo procitao, ima jedan koji je tako pobegao da ga niko nije video ni gde je udao, ni gde je izasao. To je valjda jednakost svih gradjana pred sudom.

2 thoughts on “Sudjenje po Gašićevoj tužbi protiv Stevanovića prekinuto, novo sredinom jula

Comments are closed.

back-to-top