Praznik trčanja u subotu u Kruševcu

Postavljeno: 23.09.2021

Naš grad je ove subote domaćin šestog Kruševačkog Đenerali polumaratona. Očekuje se da će oko 500 takmičara startovati u nekoj od takmičarskih ili rekreativni trka

 Pripreme su bile duge, temeljne i strpljive, da bi celu situaciju posebno iskomplikovala pandemija korona virusa. Ipak, sada je sve spremno za subotu, kada će u okviru Kruševačkog Đenerali polumaratona, koji startuje u 11 sati ispred Spomenika kosovskim junacima, biti organizovane tri takmičarske trke – polumaraton, trke na deset i na pet kilometara. Takođe su predviđene i dve revijalne trke. Trka zadovoljstva namenjena je rekreativcima, dok će u trci Dečji osmeh ponovo učestvovati najmlađi i njihovi roditelji. I sve uz poštovanje svih antikovid mera.

– Očekuje nas praznik trčanja. Atletsko rekreativni klub Maratonac se već pokazao kao dobar organizator i u toj ulozi se pojavljujemo i ove godine. Prethodnih pet polumaratona održani su se uvek u trećoj nedelji marta, ali smo zbog epidemije korona virusa morali da se prilagodimo situaciji i pomerimo naš kalendar – kaže predsednik Atletsko rekreativnog kluba Maratonac Seniša Gašić.

Staza je nepromenjena, sa startnom i ciljnom pozicijom u centru grada.

– Naravno, staza je ista kao i prethodnih godina, dakle uži centar grada, po čemu je Kruševac i poznat. Start je ispred Spomenika kosovskim junacima, zatim se trči prema Fontani, pa desno ka Kosturnici, sledi Hajduk Veljkova, zatim Rasadnik, Kosovska. Nemanjinom se vraćamo u centar i to je krug od pet kilometra. Pritom je polumaratonska trka na 21,1 kilometar i čine je četiri kruga, a kao takmičarske tu su i trke na deset i na pet kilometara, takođe kao takmičarske. Imamo, naravno, i dve revijalne trke. Trka zadovoljtsva je na pet kilometra i tu mogu da učestvuju svi oni koji budu želeli da protrče stazom i za nju, kao i za trku Dečji osmeh – u kojoj će učestvovati najmlađi i njihovi roditelji, nije potrebna nikakva prijava – kaže Gašić.

Organizator 6. Kruševačkog Đenerali polumaratona je Atletsko rekretativni klub Maratonac, a pokrovitelj je Grad Kruševac.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top