+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Koalicija SPS-JS u Kruševcu predala listu za lokalne izbore

Koalicija SPS-JS u Kruševcu predala listu za lokalne izbore

Koalicija  SPS-JS u Kruševcu  danas je (12. mart) Gradskoj izbornoj komisiji predala listu pod nazivom “Ivica Dačić SPS- JS Dragan Marković Palma”, za lokalne izbore zakazane za 26. april. Ova lista zauzeće broj 2 na glasačkom listiću

NA izbornoj  listi SPS-JS koju je potpisima podržalo preko 2.100 građana,  70 je kandidata za odbornike u lokalnoj Skupštini.

Na našoj listi su kadrovi različitih profila, pravnici, lekari, ekonomisti, inženjeri, domaćice… Na listi je i naša drugarica koja je majka sedmoro dece, što mislim da je izuzetak možda i za Srbiju. U borbi za ono što je najpotrebnije danas srpskom narodu, to je još jedan dokaz naše borbe za očuvanje i povećanje nataliteta – kazao je Vladimir Tasić, predsednik Gradskog odbora Socijalsitičke partije Srbbije.

Tasić je kazao da veruje da će ova koalicija imati uspeha na izborima, te da očekuje da će , što se njih tiče , izbori kao i do sada proteći u skromnom tonu,  po pitanju finansija i svega ostalog.

Najskromnije, sa minimalnim sredstvima, pokušaćemo  da izdejstvujemo naklonost naših građana, da daju svoj glas našoj koaliciji, jer smo mi jedinstvena koalicija u Srbiji koja se bori za ravnopravnost, jednakost, ona najčasnija života načela, ravnopravnost svih građana – rekao je on, dodajući da očekuje bolje rezulatet od onih koje je ova koalicija imala na ranijim izborima, a nakon toga najverovatnije i participiranje ponovo u lokalnoj vlasti u Kruševcu.

Nosilac liste SPS-JS, Marko Milojević, iz Socijalističke partije Srbije, istakao je da je na listi 53 odsto novih lica  koja do sada nisu bila na listi, a ispunjena je i zakonska obaveza da se na listi mora naći 40 odsto manje zastupljenog pola, odnosno, žena.

Mi smo koalicija koja opstaje dosta dugo, koja ima vrlo prepoznatljiv program i ideje već dugi niz godina. Našim sugrađanima ćemo kroz ovu kampanju probati još više da prezentujemo i približimo sve naše ideje, tako da imamo na osnovu čega da se nadamo boljem rezulatu na predstojećim  izborima – kazao je Milojević.

Predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije, Dragan Lazić, kazao je da sporazum koji je pre nekoliko dana potpisan između SPS i JS, ujedno potvrdio i najtrajniju koalicionu saradnju na novou Srbije.

Ovo nije samo formalna već i saradnja dve stranke, dva  gradska odbora koja dele sistem vrednosti i zalažu se za boljitak grada i građana.U našim programskim načelima su prepoznatljive vrednosti, to su vrednosti i domaćinskog ponašanja i borbe protiv bele kuge , ali isto tako i socijalne pravde .Očekujem da će izborni  proces sa naše strane proteći u korektnoj noti, mi ćemo akcenat izbornih aktivnosti staviti na rezultate našeg rada i za dalje zalaganje i implementiranje svega ono što je programsko načelo JS i SPS – rekao je Lazić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u  vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i predizbornoj kampanji, predstavnici  ove koalicije kazali su da će slediti sva uputstva koja država propisuje , te da će u skladu sa tim i organizovati i svoje aktivnosti. 

Inače, na republičkim izborima lista koalicije socijalista i Jedinstvene Srbije takođe će na glasačkom listiću nositi broj 2, a na njoj je osam kandidata sa područja Rasinskog okruga. Kruševac na ovoj listi predstavljaju tri kandidata: Siniša Maksimović koji se nalazi na 98. mestu, Milutin Tasić na 136., i Dragan Lazić na 142. mestu.

D.P.

Koalicija  SPS-JS u Kruševcu  danas je (12. mart) Gradskoj izbornoj komisiji predala listu pod nazivom “Ivica Dačić SPS- JS Dragan Marković Palma”, za lokalne izbore zakazane za 26. april. Ova lista zauzeće broj 2 na glasačkom listiću NA izbornoj  listi SPS-JS koju je potpisima podržalo preko 2.100 građana,  70 je kandidata za odbornike u lokalnoj Skupštini. - Na našoj listi su kadrovi različitih profila, pravnici, lekari, ekonomisti, inženjeri, domaćice… Na listi je i naša drugarica koja je majka sedmoro dece, što mislim da je izuzetak možda i za Srbiju. U borbi za ono što je najpotrebnije danas srpskom narodu, to…

Review Overview

Rejting korisnika 0.15 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Kruševačka pijaca od sada na „novoj adresi“!

Fejsbuk grupa“ Pijaca Krusevac online prodaja” za samo tri dana  okupila je blizu 4.000 članova . Grupa povezuje poljoprivredne proizvođače ...

Uvodi se policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova

Zabrana kretanja za dane vokenda produžena je i od sada će važiti od petka u 17 časova do ponedeljka u ...

U Kruševcu 67 obolelih od korona virusa, u Okrugu 91 

Korona je do danas potvrđena kod 61 osobe u Kruševcu, u Okrugu  je od tog virusa obolelo 91 lice, a ...

Korona ugrožava opstanak lokalnih medija u Srbiji

Pandemija korona virusa i vanredno stanje uvedeno kao odgovor na epidemiju ozbiljno prete da ugroze opstanak lokalnih medija u Srbiji ...

Socijalna davanja nastavljaju se u vanrednom stanju, moguće podneti zahtev i za nova

Socijalna pomoć se redovno isplaćuje, a oni koji nisu u mogućnosti da ih podignu, mogu ovlastiti srodnika ili osobu od ...