U Aleksandrovcu voda nosila sve pred sobom!

Postavljeno: 09.06.2022

U nevremenu koje je juče popodne pogodilo aleksandrovački kraj, najviše je stradala putna infrastruktura, a poplavljeno je i više individualnih domaćinstava i privrednih subjekata

Jaka kiša praćena grmljavinom i vetrom, tokom sat vremena, koliko je trajalo nevreme, nanela je veliku štetu gradu i prigradskim naseljima.

-Najviše je stradala putna infrastruktura, a u ulicama koje su bile pripremljene za asfaltiranje, voda je odnela sav materijal. Bilo je i dosta odrona na lokalnim putevima, stvorile su se i blatne bujice koje su se slivale sa okolnih brda i vinograda.  Ekipe su od noćas na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom, veći deo te štete je saniran, u toku je i pranje ulica i polako se situacija dovodi u stabilno stanje- kazao je za portal KruševacGrad, Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac.

Prema njegovim rečima, štetu je pretrpelo i nekoliko individualnih domaćinstava, a voda je ušla i u više privrednih subjekata.

U jednom domaćinstvu je baš velika šteta, poplavljeno je kompletno pokućstvo. Voda je ušla i u više lokala, a manju štetu pretrpeo je i vrtić- rekao je on.

U Aleksandrovcu kažu da ni oni najstariji meštani ne pamte da je ovoliko kiše palo za kratko vreme i da nikada do sada nisu videli ovoliko vode na ulicama.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top