Milošu Neneziću Vidovdanska nagrada

Postavljeno: 09.06.2022

Vidovdanska nagrada, najviše priznanje koje Grad Kruševac dodeljuje povodom svog Dana, Vidovdana, ove godine pripalala je Milošu Neneziću, generalnom direktoru “Trajal korporacije”, istaknutom privredniku i nosiocu odgovornih funkcija u gradu za, kako je navedeno, izuzetne rezultate ostvarene u privredi i sportu i doprinos razvoju Kruševca. Istovremeno je odlučeno da bude dodeljeno pet plaketa i 15 vidovdanskih pohvala.

Odluku o dodeljivanju Vidovdanske nagrade te plaketa i pohvala odbornici Skupštine Grada su na današnjem zasedanju doneli jednoglasno. Inače, ova Odluka nije bila na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, odnosno dodata je na početku sednice, kao jedna od tri tačke koje su na dnevni red stavljene po hitnom postupku.

U obrazloženju Odluke, između ostalog je navedeno, da je Miloš Nenezić dugogodišnji privrednik sa sjajnim rezultatima poslovanja, pravi primer kako se unapređuje poslovni ambijent te da je “Trajal korporaciju”, čiji je generalni direktor, dva puta “reanimirao i revitalizovao, sprečivši oba puta njen stečaj”.

-Danas je “Trajal” najveći kolektiv u Rasinskom okrugu sa 1.275 radnika, četiri fabrike, tradicijom od 133 godine. Preduzeće je u martu ove godine podelilo 153 nova rešenja za radni odnos, prvi put posle 30 godina kompanija nema  nikakvih hipoteka, ručnih zaloga, kredita niti zaostalih dugovanja, a prethodna poslovna godina je završena istorijskim rezultatom prodaje od više od 50 miliona evra – deo je obrazloženja.

Navedeno je da je Nenezić, takođe, angažovanjem u Uniji poslodavaca, čiji je predsednik, potom u Privrednoj komori gde je predsednik Skupštine, te kao stalni član Socijalno – ekonomskog saveta, doprineo popravljanju privrednog ambijenta u Srbiji.

Nenezić se, takođe, angažovao na promenama u obrazovnom sistemu kao jedan od prvih zagovornika dualnog obrazovanja i kreiranja obrazovnih profila u skladu sa potrebama privrede.

Nije izostao ni doprinos u sportu te je on, prema obrazloženju, kao predsednik FK Napredak doprineo podizanju renomea kluba, dok se  FK “Trajal” stabilizovao u Prvoj ligi, a Karate klub Kruševac osvaja brojne medelje na evropskom i svetskom nivou.

Odbornici su odlučili i da Vidovdanske plakete pripadnu Centru za osobe sa invaliditetom, Predškolskoj ustanovi “Nata Veljković” , potom direktorki Doma zdravlja, dr Marini Kostić, istaknutom privredniku Živanu Nikoliću, te  dobrovoljnom davaocu Aleksandru Milićeviću, koji je krv dao 160 puta.

Pohvale su pripale predsedniku Saveta mesne zajednice Parunovac, Veliboru Jovanoviću, potom književniku Nebojši Lapčeviću te dugogodišnjem novinaru Dušanu Dražiću. Odlučeno je da pohvale dobiju i profesorka matematike, Biljana Zamahajev, profesor fizike, Goran Milićević, muzički pedagog, Milorad Đurić kao i trener Badminton kluba “Zmajevi”, Dragan Antić.

Pohvale su pripale i srednjoškolcu Luki Miloševiću koji je ostvario izuzetne rezultate u streljaštvu, učeniku šestog razreda OŠ “Nada Popović” Pavlu Damjanoviću, za izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike te Miladinu Isajloviću, za dugogodišnji društveni rad.

Vidovdanske pohvale su dobile i kompanije “DS Smit”, “Kromberg i Šubert”, “Milošević”, “Lamela promet” te Mesna zajednica Veliki Šiljegovac.

Inače, za vidovdanska priznanja stiglo je 55 predloga, a Komisija za kadrovska i administrativna pitanja je predložila 31 dobitnika, što su odbornici Skupštine Grada na današnjem zasedanju jednoglasno prihvatili.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top