Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi

Postavljeno: 09.06.2022

Tradicionalno i ove godine, u okviru obeležavanja Dana Ministarstva, Dana policije i slave Ministarstva unutrašnjih poslova, Svete Trojice, u Policijskoj upravi Kruševac juče je održana akcija doborovoljnog davanja krvi, a danas, Dan otvorenih vrata za decu grupe „Bubamarac“ koja radi pri vrtiću „Neven“. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi juče je organizovana sa ciljem pružanja pomoći onima kojima je ova dragocena tečnost napotrebnija. Osim pripadnika policijske uprave, akciji su se odavzvali i zaposleni u kruševačkim preduzećima, ali i brojni građani. Akcija je organizovana u saradnji sa kruševačkim Crvenim krstom i niškom transfuzujom. Inače, godinama unazad, policijski službenici redovno učestvuju u ovakvim akcijama, jer su svesni koliko ovo nekome znači.

 

Takođe, u okviru Dana policije mališani iz Kruševačkog vrtića „Bubamarac“ posetili su Policijsku upravu i uručili poster koji su pripremili načelniku uprave Ivanu Milenkoviću.Na mnogobrojna pitanja mališana odgovarale su policijske službenice, razgovarale sa njima o zanimanju policajac, šta policajac radi i kako da budu oprezni u saobraćaju. Deci su pokazana službena vozila, prostorije dežurne službe, motorole i druga oprema i upoznata su kada se i kako koriste. U holu su im na raspolaganju bile bojanke i pribor za crtanje utisaka posete.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top