Nagrađeni mladi recitatori Rasinskog okruga

Postavljeno: 17.04.2024

U Domu kulture „Milosav Buca Mirković“ u Aleksandrovcu održano je Okružno takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice “Župa“.

Talenat i ljubav prema izražajnom recitovanju pokazali su pobednici opštinskih nadmetanja iz osnovnih i srednjih škola Rasinskog okruga, koji su se takmičili u tri starosne kategorije.

U kategoriji od 1. do 4. razreda, prvo i drugo mesto pripalo je učenicima iz Trstenika – Simeunu Radiću, iz OŠ „Dobrica Ćosić“ i Viktoriji Vasiljević, iz OŠ „M.I.Čajka“, dok je Maša Nedić, učenica OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Aleksandrovca zauzela treće mesto.

U kategoriji učenika od 5. do 8. razreda najbolji je bio Đura Ristić, učenik OŠ „Kneginja Milica“ iz Trstenika, dok su drugo i treće mesto osvojili Stefan Malezić, učenik OŠ „Dragi Makić“ iz Bošnjana i Ivana Ćosić, učenica OŠ „Jovan Kursula“ iz Varvarina.

Milica Gajić, učenica kruševačke Medicinske škole, osvojila je prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca, Ema Jovanović i Jana Medarović, učenice Srednje škole “Sveti Trifun“ iz Aleksandrovca, dele drugo mesto, a treće je pripalo Emiliji Marković iz kruševačke Gimnazije.

Nagrade najboljim recitatorima uručio je Stefan Aleksić, sekretar KPZ „Župa“, koji je ovom prilikom istakao da je žiri izabrao najbolje među najboljima.

Prvoplasirani učenici predstavljaće Rasinski okrug na Republičkoj smotri recitatora, koja će se održati maja meseca u Valjevu.

Foto: Fejsbuk Informativna služba doma kulture Aleksandrovac

O. M.

Ostale vesti

back-to-top