Izložba „Karavan umetnosti” u Muzeju vinarstva i vinogradarstva

Postavljeno: 04.07.2024

U Muzeju vinarstva i vinogradarstva otvorena je izložba „Karavan umetnosti“, organizovana pod pokroviteljstvom KPZ Srbije, a u suorganizaciji Centra za promociju umetnosti Ahios, Doma kulture „Milosav Buca Mirković“, KPZ „Župa“ i opštine Aleksandrovac.

Izložba, koju čine čine dela 29 istaknutih likovnih umetnika iz Srbije, je rezultat marljivog rada, posvećenosti i strasti svih učesnika i nije samo odraz njihovog talenta, već ogledalo društvenih, kulturnih i ličnih iskustava, rekao je ovom prilikom direktor Muzeja vinarstva i vinogradarstva Đorđe Živadinović, zahvalio se svim učesnicima i organizatorima i izrazio nadu da će „Karavan umetnosti“ nastaviti svoje putovanje i doprineti razvoju i promociji srpske umetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Ovom prilikom predstavnik Centra za promociju umetnosti Ahios, Dragan Škrnjić govorio je o kratkom istorijatu kuće i galerije iz koje dolazi, kao i o samom projektu koji je nastao u maju prošle godine okupivši preko 100 umetnika i oko 170 umetničkih dela.

Prisutne je zatim pozdravila predsednica opštine Aleksandrovac, Jelena Paunović, koja se ovom prilikom zahvalila KPZ Srbije i Centru za promociju umetnosti Ahios, sa željom da će se saradnja nastaviti i ubuduće.

Izložbu afirmisanih likovnih stvaralaca „Karavan umetnosti“ otvorio je generalni sekretar KPZ Srbije, Živorad Ajdačić koji se ovom prilikom zahvalio aleksandrovačkim institucijama i njihovim rukovodiocima: predsednici opštine Jeleni Paunović, Muzeju vinarstva i vinogradrstva i direktoru Đorđu Živadinoviću, Domu kulture i direktorici Neli Ćurić kao i KPZ „Župa“ i sekretaru Darku Blažiću.

Ovaj izuzetan kulturni događaj podržao je veliki broj posetilaca na zadovoljstvo organizatora, saradnika i učesnika izložbe.

O.M.

Foto: Fejsbuk/ Informativna služba Doma kulture Aleksandrovac

Ostale vesti

back-to-top