U Aleksandrovcu u leto kreću oldtajmerima

Postavljeno: 19.04.2024

U Muzeju vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu najavljeni su naredni događaji koji će se održati u ovoj opštini u susret prvomajskim praznicima, ali i letu. Za sve manifestacije ulaz je besplatan

Prvi predstojeći događaj zakazan je za narednu nedelju od 12 do 20 sati na Platou u centru grada gde će, u saradnji sa Turističkom organizacijom Vrnjačke Banje, biti održana 18. po redu Međunarodna izložba oldtajmera na kojoj se očekuje predstavljanje preko 50 primeraka starih i očuvanih automobila.

Prema rečima predsednice opštine Aleksandrovac, Jelene Paunović, 30. aprila u 19 sati u Muzeju vinarstva i vinogradarstva, koji ima viševekovnu istoriju i tradiciju gajenja vinove loze i proizovodnje vina u Srbiji, biće održan program „Vinska saga Srbije, vinogradarima kroz vekove i umetnost“ – uz stručno predavanje dr Lidije Cvetić Vučković i Marine Lukić, na kojem se očekuje veliki broj posetilaca zbog kvalitetne edukacije.

Međunarodni sajam vina organizuje se 1. maja u hotelu „Grozd“ od 12 do 20 časova u okviru koga će se predstaviti vinarije iz celog Regiona, a svi pristuni će imati mogućnost da degustiraju i upoznaju se sa više od 250 vrsta vina zahvaljujući raznim predavanja od strane stručnjaka kojih će biti 70, kako iz Srbije, tako i iz okolnih zemalja. Od 14 časova će goste zabavljati gudački trio „Dinamika music“, a u 17:30 će tzv. Vitez vina realizovati mini koncert.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top