„Župska berba“ počinje danas i traje do nedelje 17. septembra

Postavljeno: 14.09.2023

Tradicionalna svetkovina vinogradara i vinara Župe, organizuje se, po 58-mi put u Aleksandrovcu, počinje danas, a završava se u nedelju 17. septembra

Višedecenijsku manifestaciju će pratiti sadržajan kulturno – zabavni program koji će pratiti mnogobrojni posetioci i gosti iz zemlje i sveta, a održava se pod sloganom “Aleksandrovac – srpska prestonica grožđa i vina”. Očekuje se da će svečanost otvoriti ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i prisustvovati mnogi ugledni gosti.

Početak programa planiran je za danas, kada će mališani pozdraviti početak “Župske berbe” i za njih će biti priređen muzički program. Posle svečanog otvaranja biće održan koncert Diskosovih pevača pod nazivom “Vino i pesma Župa 23“, a sutradan će publiku uveseljavati Dragan Kojić Keba.

U subotu, 16. septembra, rok grupa Kerber održaće koncert, a u nedelju će Saša Matić, svojim koncertom zatvoriti ovogodišnju manifestaciju u čast Svetog Trifuna, zaštitnika vinara i vinogradara.

Kao i prethodnih godina, biće organizovan Međunarodni festival folklore, Dečiji festival folklore, Dani slovačke culture, Župska svadba, Poljoprivredna izložba, Vinska ulica, Maskenbal mališana Predškolske ustanove “Naša radost“ i drugi kulturni, promotivni i edukativni programi.

Ljubitelji božanskog napitka, od petka u 12 časova, do nedelje u 20 časova, besplatno će uživati u blagodetima čuvene župske ružice, na jedinstvenoj svetskoj atrakciji – Fontani vina, a za posetioce biće priređen i vo na ražnju.
Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Aleksandrovac i Kulturno prosvetna zajednica „Župa“, a pokrovitelj je Opština Aleksandrovac.

Ž. Milenković

Ostale vesti

back-to-top