Tragom odluke Kriznog štaba: U Zavodu za javno zdravlje testovi jefitiniji, privatne laboratorije prilagođavaju cenu

Postavljeno: 19.01.2022

Na poslednjoj sednici republičkog Kriznog štaba doneta je odluka o smanjenji cene testova na sopstveni zahtev. Tako bi sada PCR testovi trebalo da koštaju 6 umesto 9 hiljada dinara, a brzi antigenski 1800 dinara, umesto dosadašnjie 3 hiljade. KruševacGrad istraživao je da li se i kako ova odluka poštuje

U Zavodu za javno zdravlje Kruševac poštuju odluku Kriznog štaba I kod njih važi novi cenovnik za testiranje. Objašnjavaju da se uplate za PCR testiranje, kao i za antigensko testiranje vrši u menjačnici preko puta Hitne pomoći. Dodaju da je moguće uraditi i test na antitela koji košta 1500 dinara, a uplata se vrši u Zavodu.

Veliki broj ovdašnjih privatnih laboratorija takođe vrši antigensko testiranje, kao i test na antitela. Oni nisu u obavezi da u potpunosti poštuju novu odluku, pa i cene variraju u zavisnosti od vrste testova koje koriste, ali su takođe niže nego što su ranije bile. Tako se u Domu zdravlja „Medicus Universalis“ antigensko testiranje naplaćuje 2000 dinara.

Medicinska laboratorija „Konzilijum“ test antitela naplaćuje 1570 dinara, dok klinika „Sloga Medik“ istu takvu uslugu naplaćuje 2000 dinara.

U privatnoj laboratoriji „AquaLab“ brzi antigenski test košta 1200 dinara, dok test na antitela košta 2100 dinara.

„SimLab“ formirao je cenu od 1300 dinara za antigenski test, a 1500 dinara za test na antitela. Poliklinika „Kljajić“ ne radi testove na virus kovid 19.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top