U Kovid bolnici preko 100 pacijenata

Postavljeno: 09.02.2023

U odnosu na pre mesec dana, u Kovid bolnici u Kruševcu je za trećinu više pacijenata. Trenutno su hospitalizovana 104 lica, od kojih je troje priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Hospitalizovani pacijenti su iz različitih delova Srbije i većinom su to starija lica koja su i pre dolaska bila u relativno lošem stanju zbog primarne ili pridruženih bolesti, ali su nakon pozitivnog testa, umesto u matične zdravstvene ustanove, smešteni u Kovid bolnicu.

Istovremeno sa povećanjem broja hospitalizovanih pacijenata povećava se i broj prvih pregleda u Kovid ambulanti. Tokom prethodna dva dana u toj zdravstvenoj ustanovi obavljeno je preko 180 pregleda, od čega samo četiri kontrolna, dok su ostalo bili prvi pregledi.

Inače, prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, u protekla 24 sata na području Rasinskog okruga potvrđen je 21 novi slučaj zaražavanja korona virusom. Najviše novoobolelih je u Kruševcu gde je bilo devet pozitivnih, potom u Aleksandrovcu gde je korona potvrđena kod sedmoro ljudi. U Brusu su registrovana tri novoobolela, u Trsteniku dvoje, dok u Ćićevcu i Varvarinu nije bilo novih slučajeva zaražavanja u prethodna 24 sata.

Od početka pandemije u Okrugu je ukupno obolelo 65. 657 lica, a izlečenim od korone, do sada, smatra se 62538.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top