Kovid ambulanta ponovo u 14. Oktobru

Postavljeno: 12.04.2023

Sledećeg utorka, 18. 4. 2023, ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije si iz Parunovca premešta u prostorije Ambulante 14. Oktobra, na jasičkom putu. Radno vreme će biti od 7 do 17 časova, i subotom i nedeljom. Tu će građanima na raspolaganju, u zavisnosti od epidemiološke situacije, biti dva lekara, četiri medicinske sestre, laborant i radiološki tehničar.

Doktorka Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja objasnila je proces kroz koji bi eventualni pacijenti prošli, ukoliko bi zadobili prepoznatljive simptome Kovid virusa:

– Savet za naše sugrađane i pacijente i korisnike naših usluga jeste da kada dobiju temperaturu ili imaju neki problem sa gornjim disajnim putevima i donjim, tipa kašlja i kijavice da se jave u Ambulantu 14. Oktobra, gde će biti odrađen antigenski bris. Ukoliko je bris negativan, oni sa tom potvrdom odlaze kod svog izabranog lekara na dalji tretman, a ukoliko je pozitivan, ostaju kod tog lekara koji je tu na licu mesta, te će im se uraditi laboratorijske pretrage, rendgenski snimak pluća, ako ima potrebe za tim. Najteži oblici bolesti biće tretirani tako što ćemo pacijente slati na hospitalizovanje na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac.

Kostićeva je istakla da virusa ima, ali da situacija nije alarmantna.

U prošloj nedelji je bilo oko 270 pacijenta, koji su se javili Kovid ambulanti u Parunovcu i da je od toga 40% bilo pozitivno, dakle, iz dana u dan varira broj pozitivnih. Taj virus je u cirkulaciji, nadamo se da će biti sve manje obolelih. Situacija nije alarmantna, svakog drugog, trećeg dana imamo po jedno pozitivno dete, tako da se broj pozitivne dece radikalno ne povećava, što je dobro. – rekla je direktorka.

V.M.

Ostale vesti

back-to-top