Opadaju korona brojke

Postavljeno: 05.09.2022

U Rasinskom okrugu tokom protekla 24 sata registrovano je 39 novoobolelih od korona virusa. Kao i do sada, najviše novih slučajeva potvrđeno je u Kruševcu

Prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, u Kruševcu je za jedan dan registrovano 26 pozitivnih na korona virus, u Varvarinu 10, dok je u Brusu troje novozaraženih. Novih slučajeva zaražavanja nije bilo u Aleksandrovcu, Ćićevcu i Trsteniku.

U Zavodu kažu da se beleži blagi pad obolevanja, ali da se ne zna da li će se taj trend i nastaviti jer je, podsećaju, počela nova školska godina a i dosta građana se vratilo sa letovanja u inostranstvu i to iz zemalja gde je stopa obolevanja trenutno veća nego u našoj zemlji.

I broj pregleda u Kovid ambulanti u Parunovcu manji je u odnosu na prethodni period. Od ukupno 90 pacijenata, koliko ih se zbog simptoma koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom javilo lekaru, 66 je došlo na prvi pregled. Korona je potvrđena kod 25 pacijenata i nije bilo hospitalizovanih.

Trenutno je u Kovid bolnici na lečenju 176 pacijenata od kojih je dvoje priključeno na aparate za veštačku ventialciju i ti pacijenti su u jako teškom opštem stanju.

Kako je za portal KruševacGrad prošle nedelje kazao Vladan Cvetanović, direktor te bolnice, većina hospitralizovanih pacijenata su starije životne dobi, uglavnom preko 65 godina i svi ti pacijenti imaju pridružene bolesti.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top