SSP: Usprotivićemo se ako vlast odstupi od obećanja o „borićima“

Postavljeno: 23.10.2021

Gradski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da će ispratiti dešavanja u vezi sa potencijalnom urbanizacijom i planom „Bagdala 4“ posebno kada se bude našao u skupštinskoj proceduri. Iz te stranke podsećaju na, kako tvrde, mnoge slučajeve prelaska javnih dobara u ruke funkcionera Srpske napredne stranke, koji su, takođe, bili praćeni ekocidom

Građani treba da znaju da ćemo reagovati i pružiti podršku Kruševljanima ako uzurpatori grada pokažu i milimetar odstupanja od datog obećanja da se „borići“ neće dirati i ako osetimo sumnju da će režim SNS počiniti još jedan ekocid – naveo je potpredsednik GrO Stranke slobode i pravde Stefan Bojičić.

On tvrdi da je SNS već mnogo puta „prevarila građane“ koji im zbog toga ne veruju.

Park Bagdala je privatizovan i pod direktnim upravljanjem porodica visokih funkcionera SNS.  „Sređivanje“ je počelo tek kada je restoran „Bagdala” došao u njihov posed. Pionirski park je betoniran u velikom procentu, iako je obećavano da će zelenilo biti dominantno i da neće biti seče drveća. Rekonstrukcija istog je  urađena tek kada se privatni interes porodice visokih stranačkih SNS funkcionera poklopio sa kozmetičkim opštim dobrom za uređenje pomenutog parka. Srušen je Dom Abraševića da bi se otvorio privatni restoran Park , koji prihoduje od opšteg dobra na toj lokaciji – precizirao je Bojičić.

Podsetio je na rekonstrukciju Trga, koji je na kraju potpuno drugačiji od projektovanog, takođe uz udar na prirodu, odnosno drveće i tvrdnju  da je sve urađeno kada se interes poklopio sa privatnim interesima vlasnika objekata na samom i oko Trga. Kao još jedan potencijalni „režimski ekocid“ navodi Jastrebac, uz napomenu da je SSP ranije ukazivao na štetnost predviđnog plana.

Jasno nam je da ova vlast pokušava da na svako parče Kruševca i Srbije staviti etiketu sa cenom i privatizuje sve, bez obzira na ekološku cenu koju ćemo generacijama plaćati. Ništa sem lične koristi i privatnog profita dok eksploatišu prirodne resurse i javno dobro, ih ne zanima– naveo je Bojičić dodajući da će, kada ta stranka pobedi na izborima i kad institucije prorade, biti otvorene sve teme koje se skrivaju od javnosti te obelodanjeni svi ugovori.

Jedno je sigurno. Rasinu nam ne mogu popiti. Jastrebac ne mogu poravnati. Vazduh ne mogu flaširati. Duhovno ne mogu materijalizovati. Ljude ne mogu kupiti – poručio je on.

J.B.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Miroslav kaže:

    Lupaš gluposti dečače kao po običaju. Naplati to na vreme od gazde dok nije sve pare spiskao na Beogradske izbore.

1 thought on “SSP: Usprotivićemo se ako vlast odstupi od obećanja o „borićima“

Comments are closed.

back-to-top