Retrospektiva: Sportska 2021. godina – AVGUST

Postavljeno: 11.01.2022

Izuzetna vest stigla je iz Japana: na Olimpijskim igrama u Tokiju Trsteničanin Milenko Sebić je osvojio bronzanu medalju. Zemljaci su mu po dolasku u Srbiju i svoj rodni grad priredili doček za pamćenje

– Za ovu medalju sam se spremao od svoje 14 godine, a želeo sam je i pre toga kao osnovac u Trsteniku. Nastaviću i dalje da naporno radim i nadam se novim uspesima – rekao je Sebić u Trsteniku.

Naš strelac ima 36 godina, a streljaštvom je počeo da se bavi davne 1998. U kolekciji ima bronzu sa Svetskog prvenstva, kao i zlato, tri srebra i bronzu sa evropskih. Pored svih tih odličja, ovo koje je upucao u Tokiju, sigurno će zauzeti posebno mesto.

Još jedna junakinja Olimpijskih igara je “naše gore list”. Tijana Bogdanović je osvojila bronzanu medalju u tekvondou, pet godina pošto se u Riju okitila srebrom. A rođena je u Kruševcu, 4. maja 1998. godine:

– Mama i tada su iz Aleksandrovca, i živeli su tu kada sam rođena, pa zato i Kruševac smatram mojim. Živela sam u Aleksandrovcu jednu godinu i kao mala sam se preselila Beograd. Naravno znam da su Kruševac i Župa posebno ponosni na moj uspeh i pozdravljam sve svoje navijače.

Kruševljani Aleksa Aleksić i Mirolav Ćalić bili su među članovima rukometne reprezentacije Srbije, koja je osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu gluvih u rukometu u Zagrebu.

Sa velikog međunarodnog biciklističkog maratona na Jahorini takmičari kruševačkog Kluba Bela stena vratili su se sa tri medalje. Najbolji u velikom maratonu, u kategoriji preko 40 godina, a ujedno i drugoplasirani u apsolutnoj konkurenciji, bio je Ivan Pantelić, dok su po jednu zlatnu i brozanu medalju osvojila braća Srboljub i Branislav Golubović.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografijama: Milenko Sebić i Tijana Bogdanović

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top