Deo autobuskih linija i dalje skraćen, JKP se uključilo u čišćenje ulica

Postavljeno: 11.01.2022

Javno komunalno preduzeće „Kruševac“ uključilo se u čišćenje 39 ulica u gradu. Linije Jugoprevoza ostaju skraćene, a u tom  preduzeću najavljuju moguća kašnjenja autobusa do pola sata, zbog stanja na putevima. Zimska služba održavanja „Kruševacputa“ još uvek nije očistila put ka selu Stanci, ali je osmo vozilo, koje je jutros sletelo sa puta, vraćeno u funkciju, te su sada sva uključena u čišćenje

Iz Jugoprevoza Kruševac smo dobili informacije da za sada nema promena u saobraćanju.

Za sada se saobraćaj odvija po redovnom redu vožnje uz blaga kašnjenja zbog stanja puta. Linije koje su skraćene su još uvek skraćene, ali se nadamo stabilizaciji jer smo dobili informacije da upravo čiste kritična područja i posipa so – rekao je Aleksandar Stanić, šef putnog saobraćaja Jugoprevoza.

Javno komunalno preduzeće „Kruševac“ je od noćas krenulo sa čišćenjem 39 ulica koje su im poverene, pored svojih standarnih obaveza. Saopšteno nam je da je tih 39 ulica noćas očišćeno, kao i da bi do ovog trenutka trebalo da budu očićene i po drugi put.

Što se tiče kritika sugrađana da nisu očišćeni prilazi vrtićima, iz ovog preduzeća su nam rekli da nisu dobili nalog za taj teren.

Postoje prioriteti, kao što su zdravstvene ustanove. Koliko znamo, ništa nije stiglo za vrtiće. Škole nismo čistili. Raspust je u toku i nije bilo porebe da to bude prvi prioritet – kazali su nam iz JKP „Kruševac“.

Mehanizacija JKP „Kruševac“ radi u dve smene od 12 sati, dok ručno čišćenje radi prvu smenu. Od 25 vozila, 12 je bilo na terenu tokom noći, od toga 3 bobketa, 8 posipača soli, dok su ostale mašine daske za sneg.

Kolege iz zelenila koordiniraju sa komunalnom inspekcijom šta treba uraditi. Oni su naš nadzorni organ, po njihom zahtevu mi izlazimo kolegama u susret – rekla je Andrijana Cvetković, zadužena za odnose s javnošću u ovom preduzeću.

Tokom noćne smene, JKP „Kruševac“ je posulo 8 tona soli, te je sa posipanjem nastavljeno u toku dana. Oni se nadaju da će so nastaviti da „završava posao“ i da će problem biti ukoliko se temperature spuste prenisko kada so prestaje da funkcioniše.

L.S.

 

Ostale vesti

back-to-top