Poslovne vesti: Oglašena prodaja imovine preduzeća „Duga komerc“

Postavljeno: 11.01.2022

Stečajni upravnik preduzeća za proizvodnju sokova i flaširane vode „Duga komerc“ doo, oglasio je prvu prodaju imovine ove kruševačke kompanije. Prodaja će se obaviti metodom javnog nadmetanja, a početna cena je oko 27 miliona dinara.

Javno nadmetanje za imovinu preduzeća „Duga komrec“ zakazano je za 14. februar u 11 sati i obaviće se u Privrednom sudu u Kraljevu. Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja do 11. februara otkupe dokumentaciju ili obezbede bankarsku garanciju za otkup u visini od 400 hiljada dinara.

Početna cena je oko 27 miliona dinara, a na prodaju se nudi objekat  za preradu sokova, ukupne površine 1.119 kvadrata, od čega 863 kvadrata proizvodno-skladišnog  i 256 kvadrata administrativnog prostora, magacinski prostor od oko stotinu kvadrata, kao i više pomoćnih objekata koji se nalaze na Jasičkom putu, na placu od oko 27 ari.

U imovinu koja će se prodavati spada i suvlasništvo na dvema parcelama gradskog građevinskog zemljišta u Vrčinu, površine od oko 42 ara, kao i pokretna imovina: oprema, vozila, zalihe…

“Duga komerc” osnovana je 2002. godine i zapošljavala je tridesetak radnika. U stečaj je otišla 2020. godine, a u portfoliju firme za tu godinu stoji da je poslovala sa gubitkom od oko million dinara, te da više nema zaposlenih.

N.B.

Foto: pixabay

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top