Republički Socijalno – ekonomski savet zasedao u Kruševcu  – cilj je jačanje lokalnih saveta

Postavljeno: 27.06.2021

„Trajal korporacija“ danas je bila domaćin sednice republičkog Socijalno – ekonomskog saveta, koji je u Kruševcu zasedao povodom značajnog jubileja grada, ali i kako bi njegovi članovi ukazali na važnost jačanja lokalnih socijalno – ekonomskih saveta

– Zahvalni smo ministrima i ostalim članovima koji su podržali inicijativu da se sednica održi u Kruševcu kao bi se uveličala proslava grada, ali i kako bi se podržalo ojačavanje lokalnih socijalno – ekonomskih saveta, što je jedan od zadataka republičkog Socijalno ekonomskog saveta – rekao je novinarima nakon sednice generalni direktor „Trajal korporacije“ i predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić, podsetvši da Socijalno – ekonomski savet u ovoj godini beleži jubilej – dve decenije rada.

Podsetio je da je upravo na jednoj ovakvoj sednici Republičkog saveta, održanoj u „Trajalu“ pre tri godine, osnovan kruševački Socijalno – ekonomski savet. 

Da je jačanje lokalnih socijalno – ekonomskih saveta jedan od ciljeva resornog ministarstva te da je održavanje ovakvih sednica jedan od načina za to napomenula je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Osvrnuvši se na pretokleih 20 godina rada Saveta predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović kazao je da je bilo dosta oscilacija i kriznih perioda, ali da se uspelo doći do odredjene dinamike rada, dobre saradnje sa resornim ministarstvom, da se sednice održavaju redovno te da niko nikome ne postavlja pitanje da li može da se pokrene neko pitanje te da o svemu može da se postigne dogovor.

– Uvek ima prostora za bolje rezultate i očekujem ih. Što se tiče lokalnih socijalno – ekonomskih saveta do sada su osnovani  u 25 gradova, ali nije kod svih postignut efekat kakvim bi bili zadovoljni. Očekujemo da kada budu formirani u ostalim gradovima rad Socijalno – ekonomskog saveta postane još značajniji – rekao je on.

„Trajal korporacija“ je, povodom 132 godine postojanja, koje je nedavno obeležila, danas uručila povelje ministarki za rad Dariji Kisić Tepavčević i ministru prosvete Branku Ružiću te predsedniku Samostalnog sindikata Srbije Ljubisavu Orboviću, počasnom predsedniku Unije poslodavaca Srbije Nebojši Atanackoviću i predsedniku Unije poslodavaca Kruševca Zoranu Punoševcu.


Socijalno ekonomski savet je na današnjoj sednici usvojio inicijative Unije poslodavaca da se izmeni član 40 Zakona o porezu na dobit pravnih lica, da se sprovede rasprava o Zakonu o arhivskoj gradji i arhivskoj delatnosti i da se sprovede rasprava o slobodnom ulazu gradjana Rumunije u Srbiju.
J.B. 

Ostale vesti

back-to-top