Kruševljani na republičkim izborima izabrali samo tri liste, osim SNS-u i SPS-u poverenje dali i POKS-u

Postavljeno: 24.06.2020

Srpska napredna stranka, Socijalisti u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i lista Pokreta za kraljevinu Srbiju jedine su tri od ponuđene 21 izborne liste koje su po glasovima Kruševljana prešle cenzus od 3 odsto za ulazak u republički parlament

Zanimljivo je da su rezultati i SNS-a i SPS-a na republičkim izborima u Kruševcu za nijansu slabiji od poverenja koje su im Kruševljani dali na lokalnim izborima. Tako je SNS za republički parlament dobio 70,52 odsto (na lokalnim 71,10), a SPS 10,33 odsto (na lokalnim čak 12,01)

Listi POKS-a poverenje je dalo 3,33 odsto Kruševljana, što je takođe manje nego za lokalne izbore gde je ovaj pokret dobio 5,52 odsto.

Pokret slobodnih građana, čiji je lider naš sugrađanin Sergej Trifunović, u Kruševcu je dobio manje nego na nivou republike, 1,7 odsto, a radikali, koji su svojevremeno u našem gradu bili i na vlasti, sada imaju 1,8 odsto podrške izašlih na glasanje.

Za poslanike republičkog parlamenta u Kruševcu je glasalo 53,64 odsto od upisanih 107.931 birača, kako stoji u zvaničnom izveštaju izborne komisije, što je nešto veća izlaznost nego za lokalne izbore, gde je glasalo 53,16 odsto.

Nevažećih listića za republičke izbore bilo je 1999, a za lokalne 2263. Broj upisanih birača za lokalne izbore za 300  je veći, a za republičke izbore 79 manji u odnosu na objavljene pre izbora. 

N.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Snežana kaže:

    I pre toga nam je gradska skupština bila demokratska i demokratična. Šta da se radi sa tolikom demokratijom?! Nekako se demokratija baš prima kod nas.

  2. Igor kaže:

    Zanimljivo je da je procenat glasača srazmerno manji u odnosu na broj upisanih u biračke spiskove u odnosu na izbore održane 2016. (Nekih 4900 ljudi.) tako da ispada da su sada glasali svi koji su glasali i 2016. ?!?
    I kada lažu, ne znaju da lažu ili misle da su toliko pametni da ovaj po njima blesavi narod to neće shvatiti ?

2 thoughts on “Kruševljani na republičkim izborima izabrali samo tri liste, osim SNS-u i SPS-u poverenje dali i POKS-u

Comments are closed.

back-to-top