Psi dobili kutak na Kosturnici

Postavljeno: 27.06.2020

U delu parka Kosturnica, ispred nekadašnjeg Instituta za krmno bilje, napravljen je park za pse. Prostor je uredilo Javno komunalno preduzeće Kruševac. Na oko devet ari postavljeni su elementi za igru pasa, prostor je uređen i ograđen, a na ulazu su istaknuta pravila kojih vlasnici treba da se pridržavaju

– Ovo je mesto na kome će ljubimci moći da se izigraju, ima elemente poput parkova u Nišu, Novom Sadu. Planiramo da dodajemo nove elemente. Značajno je da postoje ovakvi prostori jer tada svako ima kutak za sebe. U ovom parku imamo prostor za šetnju i odmaranje starijih sugrađana, igralište za decu, a sada i prostor za ljubimce – kazala je direktorka JKP Kruševac Snežana Radojković. 

Da je ovakav park veoma značajan za grad, vlasnike i ljubimce potvrđuje Lela Bucek iz organizacije za zaštitu životinja, ORPAK, navodeći da uređivanje ovakvih prostora potvrđuje da su svi počeli veću pažnju da poklanjaju kućnim ljubimcima.

Ta organizacija u svom azilu trenutno ima sedamdesetak ljubimaca koji čekaju udomljavanje, tridesetak je pasa i isto toliko mačaka. 

Inače, JKP je za uređivanje ovog parka izdvojilo oko 300 hiljada dinara, a plan je da se sličan prostor napravi i u okviru parka Bagdala. Park za pse ranije je otvoren u Pionirskom parku. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top