Otvoreno novo prihvatilište za pse

Postavljeno: 14.10.2023

U okviru obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca na Jasičkom putu otvoreno je novo prihvatilište za pse. Grad Kruševac prepoznao je potrebu za stvaranje boljih uslova za život, negu i zdravlje pasa i pokrenuo je projekat izgradnje novog prihvatilišta za napuštene pse

Na otvaranju se prisutnima obratila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović:

– Obišli smo naš novi azil za pse. Ja sam vrlo srećna iz razloga što smo na ovom prostoru spojili neke lepe stvari- cveće, drveće i životinje. Grad Kruševac se potrudio da kroz dve faze izgradi ovaj savremeni azil i nadam se da će naši građani imati prilike i želeti da obiđu i vide ove umiljate kuce, da se druže sa njima i pokažu svojoj deci da je čuvati ljubimca izuzetno velika odgovornost i obaveza. Nadam se da će građani imati želju da udome psa baš iz ovog prihvatilišta. Obezbeđeni su svi uslovi da psi budu lepo tretirani, pregledani i nahranjeni. Oni samo žele ljubav, kao i ljudi. Grad Kruševac će se i dalje truditi da unapredi sve usluge koje su potrebne našim građanima ali i životinjama koje žive na teritoriji grada Kruševca, posebno za pse jer to su ipak naši ljubimci – ističe Palurović.

Od 2006. godine Zoo higijenska služba posluje i radi u okviru JKP Kruševac. Tada je Grad Kruševac poverio JKP sve napuštene pse na teritoriji našeg grada. Danas, mnogo godina kasnije, rukovodstvo Grada Kruševca na inicijativu gospodina Bratislava Gašića, pre nepune dve godine, pokrenulo je jedan veliki projekat, koga je finansirao Grad, a u njemu su učestvovali: Direkcija za urbanizam i izgradnju, Veterinarska stanica, Veterinarska inspekcija i Udruženje za zaštitu životinja.

 – Danas, posle dve faze izgradnje, srećni smo što možemo sve da vas ugostimo i da se pohvalimo time da naše prihvatilište ima kapacitet od 350 pasa i da ovi psi imaju najmodernije uslove za život. Prihvatilište je rađeno u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i u skladu sa svim ostalim zakonskim normama koje jedan ovakav objekat treba da zadovolji. Sa nama su i naši prijatelji iz firmi koje se bave prodajom opreme i hrane za pse. Svi oni su širokogrudo otvorili vrata svojih firmi i donirali hranu i opremu našim psima. Pozivam sve koji vole životinje da dođu da se druže i igraju sa našim psima ili da udome novog ljubimca – rekla je Snežana Radojković, direktorka Javnog komunalnog preduzeća Kruševac.

Na kraju otvaranja hor Osnovne škole „Jovan Popović“ za sve prisutne izveo je prigodan muzičko-recitatorski program.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici javnog, političkog, privrednog i kulturnog života grada.

Ognjen Milićević

Ostale vesti

back-to-top