Bazeni se pune, otvaranje uskoro?

Postavljeno: 27.06.2020

U toku je punjenje otvorenih bazena u Kruševcu. Oni bi trebalo da počnu da rade početkom sledeće nedelje, a sve zavisi od toga kakva će biti epidemiološka situacija i šta će preporučiti nadležni

– Naš prvobitni plan je bio da otvorimo bazene sredinom juna, ali nas je u tome omelo veoma loše vreme. Sada su došle letnje temperature, bazeni se pune, očekujemo da počnu da rade u utorak ili sredu (1.jul).  Mi smo spremni. To su naša očekivanja, a sve će zavisiti od toga šta kažu i odluče nadležni. Svakodnevno smo u kontaktu sa gradskim Štabom za vanredne situacije – kaže za krusevacgrad.rs direktor Sportskog centra Dragan Lazić.

Napominje da je bezbednost kupača prioritet, navodeći da je predviđeno da na otvorenim bazenima budu primenjivane potrebne mere zaštite od korona virusa. 

– Imamo dodatnih 50 ležaljki, biće ih ukupno 130, redovno će biti dezinfikovane. Biće, takođe, postavljene na bezbedno rastojanje, vodiće se računa o broju kupača u vodi. Povećaćemo broj radnika u smeni, biće to pre svega profesori fizičkog koji su stručni i za rad u ovakvim uslovima – objašnjava Lazić.

Jedna od opcija koja se razmatra je i uvođenje dvokratnog rada, ukoliko bude smanjen broj ljudi koji mogu da se okupe na otvorenom prostoru. To bi praktično značilo da deo kupača dolazi pre podne, a deo popodne. 

Zbog mnogo nepoznanica i neizvesne sezone ove godine neće biti mesečnih i sezonski karti. Cena dnevne karte je nepromenjena i iznosi 150 dinara. 

Inače, zatvoreni bazeni rade uz sprovođenje propisanih mera zaštite. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top