U Okrugu se nastavlja rast obolelih od korone 

Postavljeno: 27.06.2020

Kod novih osmoro pacijenata iz Rasinskog okruga tokom protekla dva dana potvrđen je korona virus, a ta bolest je od početka epidemije u našem Okrugu registrovana kod 430 pacijenata

Podaci nadležnih pokazuju da su novi slučajevi u protekla dva dana zabeleženi u Kruševcu – troje i Aleksandrovcu i Brusu po dvoje te uTrsteniku jedan. U Kruševcu je virus do sada registrovan kod 289 ljudi, u Aleksandrovcu kod 54, u Brusu kod 44, a u Trsteniku kod 7. 

Simptomatično je to što je novo oboljevanje zabeleženo u Trsteniku gde je poslednji pozitivan slučaj bio još početkom maja. Prethodnih dana su, takođe, posle više nedelja novi slučajevi registrovani u Varvarinu i Ćićevcu, gde je do sada korona potvrđena kod 26, odnosno kod 10 osoba. 

Podaci nadležnih pokazuju i da se od početka epidemije u Rasinskom okrugu izlečilo 335 ljudi, a da je na analizu poslato 5.202 uzorka. 

Inače, u protekla 24 sata u Srbiji je od 5.933 testiranih osoba korona potvrđena kod 227, a ukupan broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku je 1.187.

J.B.  

Ostale vesti

back-to-top