Preko četiri hiljade Kruševljana primilo vakcinu bez zakazivanja

Postavljeno: 16.03.2021

Mogućnost vakcinisanja bez prethodnog zakazivanja za lica starija od 45 godina je, prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, do sada iskoristilo 4200 građana sa teritorije grada Kruševca. Osim u gradu, ovu mogućnost građani mogu iskoristiti i na devet seoskih punktova

Vakcinalni punktovi za masovnu imunizaciju otvoreni su u Hali sportova i ambulantama u Jasici, Velikom Šiljegovcu, Velikim Kupcima, Konjuhu, Beloj Vodi, Pepeljevcu, Bivolju, Parunovcu i Čitluku.

– Punktovi za vakcinaciju će po selima biti otvoreni dok god ima zainteresovanih građana da prime vakcinu – kaže za KruševacGrad načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje dr Mirjana Avramović.

Za sada mogućnost da bez zakazivanja prime vakcinu imaju stariji od 45 godina sa teritorije grada Kruševca, tu mogućnost u ovom trenutku nemaju građani okolnih lokalnih samouprava ali se očekuje da se sa masovnom imunizacijom bez zakazivanja uskoro krene i u ostalim opštinama Rasinskog okruga.

Podsećamo, od prošlog utorka (9. mart) omogućeno je najpre starijima od 60 godina da bez zakazivanja prime vakcinu u kruševačkoj Hali sportova i ambulantama u Velikom Šiljegovcu, Velikim Kupcima i Jasici. U četvrtak (11. mart) direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić je prilikom obilaska vakcinalnih punkova u Velikom Šiljegovcu i Velikim Kupcima najavio početak vakcinacije bez zakazivanja za starije od 45 godina kao i otvaranje punkotva za vakcinaciju u još šest seoskih ambulanti na području Kruševca.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top