Pred osnivačku Skupštinu u Kruševcu – koalicioni sporazum svih stranaka sem Metle

Postavljeno: 18.08.2020

Predstavnici SNS-a, SPS-a, Jedinstvene Srbije, POKS-a i SNP-a danas su, pred održavanje konstitutivne sednice lokalnog parlamenta u Kruševcu potpisali koalicioni sporazum, čime će u gradskoj skupštini vladajuću većinu činiti svi osim pokreta Metla koji je na poslednjim izborima dobio četiri mandata

Sporazum je, u ime Srpske napredne stranke potpisao predsednik Gradskog odbora te partije, Nenad Andrić, koji je novinarima rekao da je “koalicioni sporazum rezultat spremnosti SNS-a da ispuni u potpunosti volju naroda koju su iskazali na prošlim izborima”

Današnja koalicija  Srpske napredne stranke, Jedinstvene Srbije, Socijalističke partije Srbije, Pokreta Kraljevina Srbija (POKS) i Srpske narodne partije obećava da ćemo u gradskom parlamentu imati 66 odbornika koji su sa voljom spremni da rade u interesu naroda u narednom periodu na unapređenju već potignutog i na postizanju daljih uspeha – rekao je novnarima Andrić . Zadovoljstvo i uverenje da će koalicija raditi dobro i u interesu građana izrazili su i ostali potpisnici ovog sporazuma.

Potpis na sporazum je u ime socijalista stavio Siniša Maksimović, u ime JS Dragan Lazić, POKS je na potpisivanju predstavljao Zoran Radojević, a SNP Saša Sudimac. 

SNS inače, u gradskom parlamentu ima 52 odbornika, socijalisti i JS osvojili su osam odborničkih mesta, POKS ima četiri, a SNP dva odbornička mesta.

Nakon potpisivanja sporazuma započela je konstitutivna sednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti izabran predsednik i organi Skupštine, a prema jučerašnjim najavama, odmah nakon konstitutivne biće održana i prva radna sednica na kojoj bi trebalo da se potvrdi reizbor Jasmine Palurović za gradonačelnicu Kruševca.

Kako se očekuje, funkcija predsednika Skupštine biće poverene Predragu Vukićaviću, predsedniku Regionalne privredne komore u Kruševcu i šefu odborničke grupe naprednjaka u prethodnom sazivu, dok će Siniša Maksimović, član socijalista zadržati mesto potpredsednika Skupštine.  

N.B.

Ostale vesti

back-to-top