NDSS i POKS formirali novu odborničku grupu u Skupštini Grada

Postavljeno: 23.12.2022

Pre početka današnjeg zasedanja lokalne Skupštine, predstavnici Nove demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije saopštili su da su zajedno formirali novu opozicionu odborničku grupu, pod nazivom „Nada za Kruševac“. Ujedinili su se, kako kažu, radi poboljšanja uslova života u Kruševcu.

– U cilju uspešnijeg rada u narednom periodu odbornici Nove demokratske stranke Srbije i odbornici Pokreta obnove Kraljevine Srbije formirali su opozicionu odborničku grupu – „Nada za Kruševac“ – kazao je pred današnje zasedanje Skupštine Grada, Saša Anđelković, predsednik nove odborničke grupe.

Do ujedinjenja nije došlo spontano, jer ove dve stranke već sarađuju na republičkom nivou.

– U republičkom parlamentu postoji koalicija tako da smo se i mi ovde organizovali i na dalje ćemo nastupati zajedno. Do sada u našem parlamentu nije bilo opozicionih odborničkih grupa – dodao je on.

Kako kažu, njihov cilj je da unaprede život građana u celom Okrugu, sa posebnim akcentom na seoska područja.

– Seoska područja su u dosadašnjem periodu zapostavljena, pa ćemo se truditi da se njim bavimo. Ono što nas takođe zanima su komunalna pitanja, jer smatramo da život u našem gradu treba da bude na visokom nivou kvaliteta. Pored toga smatramo da se trenutno ne ulaže dovoljno u populacionu politiku, socijalnu politiku. Takođe potrebna je veća pomoć privrednicima i poljoprivrednicima, kako bi se stvorio bolji ambijent poslovanja u našem kraju – istakao je Anđelković.

Ova odbornička grupa ima šest članova, a pored Anđelkovića, koji je predsednik, tu su njegov zamenik Zoran Radivojević, te odbornici, Aleksandar Adžić, Srđan Lazić i Tomislav Stanković i odbornica Marija Janićijević.

M.J.

Ostale vesti

back-to-top