POKS: Jugoslovenska vojska u otadžbini je oslobodila Kruševac

Postavljeno: 14.10.2020

Kruševački odbor Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije održao je, povodom obeležavanja 14. oktobra, dana oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu, svečanu sednicu

Uz podsećanje da posvećuju posebnu pažnju ulozi i značaju jugoslovenske vojske u otadžbini u Drugom svetskom ratu u POKS-u naglašavaju da je istorija tokom poslednjih 75 godina falsifikovana i nakaradno ispričana narodu te da rade na tome da tu nepravdu isprave.

– Okupljanja posvećena oslobađanju Kruševca tokom zadnjih 76 godina su  obeležena neistinom i neznanjem o tome ko je, pod čijom komandom i uz čiju pomoć oslobodio Kruševac. Tvrdimo, imamo dokaze i svedoke tog vremena da je Kruševac na današnji dan oslobodila Jugoslovenska vojska u otadžbini, Rasinsko – toplički korpus pod komandom pukokovnika Dragutina Keserovića – kazao je predsednik kruševačkog Odbora POKS-a Zoran Radojević.

Taj Pokret, inače, ima odborničku grupu u Skupštini Kruševca i čini deo vladajuće koalicije okupljene oko naprednjaka. 

Radojević je potvrdio, odgovarajući na novinarsko pitanje, da se, prema saznanjima POKS-a, ni jedna odbornička grupa u Skupštini Kruševca do sada nije bavila tim pitanjem. 

– Insistiraćemo na tome jer oslobodioci grada nemaju ni jedno obeležje u Kruševcu. Zalagaćemo se da jedna od ulica u gradu ponese ime oslobodioca, pukovnika Dragutina Keserovića – napomenuo je.

On smatra da, iako su Jugoslovenska vojska u otadžbini i njen komandant Draža Mihajlović rehabilitovani, to u javnosti nije predstavljeno na pravi način. 

– Još uvek svakodnevno na televizijama sa nacionalnom frekvencijom imamo filmove koji tu vojsku nakaradno prikazuju. Zalažemo se da bude zabranjeno prikazivanje tih filmova, ima ih ukupno oko 1.200 – naveo je Radojević.

Nakon svečane sednice članovi kruševačkog Odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije su kod Krsta na Bagdali položili venac u znak sećanja na oslobodioce Kruševca. 

J.B. 

Ostale vesti

Komentari

 1. Milan kaže:

  Srpski pokret obnove istovremeno odaje priznanje i stotinama hiljada ljudi u Srbiji, koji su više od dve i po decenije podržavali političku borbu za rehabilitaciju Ravnogorskog pokreta i njegovih komandanata, koju je predvodio SPO.

  Poks = UDBA!

  1. Caliope kaže:

   Spo u Kruševcu ne postoji. Možda na papiru ali sa dva aktivna člana. Odavno se prIlepio naprednjacima.

 2. Raša kaže:

  Taj POKS inače čini deo vladajuće koalicije okupljene oko naprednjaka.

 3. Euterpa kaže:

  Koliko znam, nastupio je sam na izborima, a ne na nečijoj listi. Postizborna koalicija je logična, s obzirom da im je lokalni program poprilično sličan. A ima monarhista i u redovima SNS- a

4 thoughts on “POKS: Jugoslovenska vojska u otadžbini je oslobodila Kruševac

Comments are closed.

back-to-top