POKS reagovao jer je SUBNOR koristio salu Grada, u GU kažu: potreban samo zahtev

Postavljeno: 17.10.2022

Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije, reagovao je povodom nedavno održane Izborne Skupštine SUBNOR-a na kojoj je izabrano novo rukovodstvo organizacije, jer smatra da je neprimereno što je sastanak održan u zgradi Gradske uprave. Kako smo uspeli da saznamo iz ovdašnje Gradske uprave korišćenje sale je besplatno za sve organizacije i udruženja, koje upute zahtev, kao što je to SUBNOR učinio.

POKS, Odbor u Kruševcu, naveo je u saopštenju za javnost da smatra sramnim to što je uoči Dana oslobođenja grada, u zgradi Gradske uprave SUBNOR održao svoju izbornu skupštinu, u zgradi bivšeg načelstva čiju je izgradnju pomogao i prisustvovao otvaranju lično Kralj Petar Prvi Karađorđević.

-Ko je dozvolio da se izborne aktivnosti bilo koje organizacije, a naročito organizacije koja je u našoj istoriji nanela toliko zlodela našim sugrađanima, i ne samo sugrađanima već i svim Srbima, iskrenim monarhistima, održe u zgradi Gradske uprave? GO POKS Kruševac smatra da je sramno da se za takva dešavanja koriste prostorije Gradske uprave – navedeno je u saopštenju.

Kako navode iz POKSA oni za svoje izborne skupštine nikad nisu koristili, a smatraju da im ne bi bilo ni dozvoljeno, zgradu Gradske uprave.

-Izborne skupštine smo organizovali u svojim prostorijama, a tamo gde ih nismo imali, koristili smo javne sale koje smo morali uredno da platimo, ako nam je i dozvoljeno da koristimo – navode iz POKS-a.

Povodom optužbi ove stranke, kontakirali smo Gradsku upravu, gde smo saznali da je SUBNOR uputio zahtev za korišćenje sale, koji je odobren.

-Na osnovu zahteva SUBNOR –a, od 5.oktobra, koji je uputio koordinator za jugoistočnu Srbiju i Rasinski upravni okrug, član Predsedništva, pukovnik u penziji Anđelko Milićević, odobrena je skupštinska sala na korišćenje ovoj organizaciji u traženom terminu –navode iz Gradske uprave.

I ostali mogu besplatno koristiti salu.

-Korišćenje sale je besplatno, a ustupa se organizacijama, udruženjima, kao i za održavanje protokolarnih i radnih sastanaka, u slobodnim terminima – piše u odgovorima koje smo dobili iz Gradske uprave.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top