Predstavljamo najuspešnije sportiste Kruševca – badmintonista Sergej Lukić

Postavljeno: 26.01.2023

Sa samo 19 godina, Sergej Lukić, igrač badmintona, uspeo je da napravi zapažene rezultate u seniorskoj konkurenciji u ovom, zvanično, najbržem sportu na svetu po kriterijumu brzine loptice. Na osnovu postignutih rezultata dobio je priznanje za najuspešnijeg seniora Kruševca u 2022. godini.  

Bilo je dosta izazova u protekloj godini, posebno, s  obzirom na to da sam napunio 19 godina.  Bila je to prva seniorska godina u badmintonu za mene i drago mi je da sam je završio kao najbolji sportista grada. Kao mladom senioru, cela godina i svi turniri bili su puni novih saznanja za mene.  Uspešna godina za mene je godina u kojoj sam zadržao zdravlje i zadržao takmičarski entuzijazam. Kao najveći trijumf izdvojio bih državno prvenstvo, gde sam osvojio  četiri zlatne medalje, u muškom singlu, muškom dublu, ekipnom muškom delu i ekipnom mešovitom delu, zajedno sa kruševačkim ,, Zmajevima“ –rekao je Lukić za naš portal.

Mnogi sude o badmintonu na osnovu predstave o njegovoj rekreativnoj dimenziji, ali stvari stoje drugačije u profesionalnom sportu.

Badminton je jako kompleksan u smislu kombinacije fizičke spreme, brzine, tehnike, izdržljivosti, eksplozivne snage i taktike i nije ni blizu onom rekreativnom badmintonu koji smo svi nekad igrali kao mali. Zvanicno je najbrži sport na svetu, gde se badmintonska loptica kretala rekordnih 493km/h – zaključuje on.

 V.M.

Ostale vesti

back-to-top