+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Četiri odborničke grupe u novom sazivu – opozicija bez odborničke grupe

Četiri odborničke grupe u novom sazivu – opozicija bez odborničke grupe

Bez preporučenog fizičkog rastojanja, ali sa maskama, novi odbornici seli su danas prvi put u svoje odborničke stolice u skupštinskoj  sali gradskog zdanja u Kruševcu. Do ovog trenutka potvrđeni su mandati i formirane četiri odborničke grupe, a u toku je glasanje predsednika Skupštine. Jedini kiandidat za tu funkciju je Predrag Vukićević

Konstitutivnu sednicu, koji prema poslovniku vodi najstariji odbornik u novom sazivu, otvorila je Marija Stojković, odbornica PUPS-a na listi Srpske napredne stranke. Izabrana je potom tročlana verifikaciona komisija, a Skupština je potvrdila mandate 69 odbornika lokalnog parlamenta, dok će mandat odsutne odbornice biti naknadno potvrđen.  Skupštinu, inače čine 52 odbornika SNS, 8 odbornika SPS-JS, dva odbornika SNP i po četiri odbornika POKS-a  i Pokreta Metla.

Novi odbornici dali su svečanu izjavu kojom su se obavezali da će dužnosti i prava odbornika obavljati časno i odgovorno u interesu građana, a zasedanje je nastavljeno konstutisanjem odborničkih grupa, izborom radnog predsedništva i utvrđivanjem kandidata za funkciju predsednika Skupštine. 

Na predlog predstavnika političkih stranaka, novi saziv lokalne skupštine u Kruševcu imaće četiri odborničke grupe. Prema brojkama koje je saopštila predsedavajuća Skupštine, njihov raspored izgleda ovako:   

Odbornička grupa SNS „Aleksandar Vučić, za našu decu“ broji 46 odbornika, vodiće je Ivana Lazić, a njen zamenik je Nikola Popadić. 

Odbornička grupa „Aleksandar Vučić, za decu Kruševca“ ima 6 odbornika (među kojima i dva odbornika SNP), njen šef je Ljubomir Karić, zamenik Saša Sudimac. 

Šef odborničke grupe „Ivica Dačić-SPS –JS, Predrag Marković Palma“ je Marko Milojević, a zamenica Dragana Lazić. Ova odbornička grupa ima 7 odbornika jer je, kako saznajemo, dr Marina Radojević napustila socijaliste.

Odbornička grupa „Kraljevina Srbije za Lazarev Kruševac“ Pokreta obnove kraljevine Srbije i Monarhističkog fronta, uz jednog dodatog odbornika ispunio je kvotu od 5 odbornika. Njen šef je Zoran Radojević, a zamenik Milan Milošević.

Bez odborničke grupe ostao je Pokret Metla koji ima četiri odbornička mandata, a za formiranje odbornuičke grupe prema poslovniku potrebno je petoro odbornika.

Na Skupštini u toku je glasanje za predsednika Skupštine. Jedini kandidat je Predrag Vukićević koga je predložila šefica odborničke grupe „Asleksandar Vučić za našu decu“, Ivana Lazić. 

N.B.

Bez preporučenog fizičkog rastojanja, ali sa maskama, novi odbornici seli su danas prvi put u svoje odborničke stolice u skupštinskoj  sali gradskog zdanja u Kruševcu. Do ovog trenutka potvrđeni su mandati i formirane četiri odborničke grupe, a u toku je glasanje predsednika Skupštine. Jedini kiandidat za tu funkciju je Predrag Vukićević Konstitutivnu sednicu, koji prema poslovniku vodi najstariji odbornik u novom sazivu, otvorila je Marija Stojković, odbornica PUPS-a na listi Srpske napredne stranke. Izabrana je potom tročlana verifikaciona komisija, a Skupština je potvrdila mandate 69 odbornika lokalnog parlamenta, dok će mandat odsutne odbornice biti naknadno potvrđen.  Skupštinu, inače čine 52…

Review Overview

Rejting korisnika 4.12 ( 39 glasova)
x

Proveri i

Napredak želi pobedu u derbiju začelja 

U 12. kolu Super lige Srbije, Napredak u nedelju gostuju u Šapcu Mačvi, ekipi na poslednjem mestu sa samo jednom ...

Raste broj obolelih u celom Okrugu

U Rasinskom okrugu je za dan potvrđeno još 27 slučajeva oboljevanja od korone, a virus je, nakon zatišja, ponovo registrovan ...

Uz pomoć GIZ-a do Regionalnog plana upravljanja otpadom

Osim izrade lokalnih planova upravljanja otpadom za 17 opština i gradova u Srbiji GIZ će pomoći u izradi regionalnih planova ...

Lubenice u oktobru?

Iako je sezona lubenica i dinja krajem septembra završila misiju, Kruševljani još mogu da uživaju u ovim slatkim plodovima. Za ...

Kolo doniralo namirnice manastiru Sveta Petka

Pola tone osnovnih životnih namirnica, koje je Kolo srpskih sestara Kruševac prikupilo u akciji sprovedenoj u saradnji sa Bankom hrane, ...