Počinje Letnji kurs streličarstva

Postavljeno: 01.07.2022

Streličarski klub Carska strela”, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, organizuje Letnji kurs streličarstva, u trajanju od tri nedelje. Kurs se održava na Bagdali, počinje u ponedeljak (4. jul) i namenjen je mladima od 15 do 30 godina.

Projekat „Mladi u pokretu” koji se tradicionalno realizuje u formi kampa u selu Lovci, zbog korona virusa poslednje dve godine sprovodi se u nešto drugačjoj formi, ali sa istim ciljem, a to je da mladi provedu vreme u prirodi.

– Nažalost, ovo nije onaj kamp koji smo mi radili četiri godine u selu Lovci gde su bili treninzi i gde se spavalo u šatorima. Ovo je sada više gađanje iz luka i strele. Tamo smo, pored gađanja, organizovano išli na Belu stenu, na jezero Ćelije, na pecanje sa ribolovcima, na Mojsinjske planine sa planinarima. U kamp su dolazili vajari i slikari– rekao je za KruševacGrad organizator projekta Vladimir Marjanović.

Cilj kursa je da se mladima, tokom letnjeg perioda, omogući boravak u prirodi i bavljenje sportom.

– Decu je potrebno pokrenuti. To više nisu ona deca od pre 20 godina, već su povučena u sebe, i baš zbog toga, ovim kampom, lukom i strelom, želimo da ih usmerimo na prave vrednosti, odnosno, na kvalitetno provođenje vremena – objašnjava on.

Očekuje se veliko interesovanje mladih Kruševljanja, a kao i prošle godine, na ovogodišnjem kursu učestvovaće i deca sa smetnjama u razvoju.

– Očekujemo tridesetoro mladih. Projektom je predviđeno da učestvuju mladi od 15 do 30 godina, ali nikog ne vraćamo. Imamo iskustva sa decom od 12 – 13 godina koju smo vodili na Belu stenu i gde su se dobro pokazali, pa na ovom kursu mogu učestovovati mladi od 12 godina pa na dalje – kaže Marjanović.

Okupljanje učesnika je u ponedeljak, 4. jula, sa početkom u 9 časova i 30 minuta,  na prostoru iza restorana „Bagadala” i trajaće tri nedelje.

Prijave su u toku, a za više informacija mladi se mogu javiti Kancelariji za mlade ili organizatoru projekta Vladimiru Marjanoviću na broj 064 25 87 658.

Inače, streličarski letnji kamp „Mladi u pokretu 5” realizuju Strelački klub „Carska strela” i Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti Grada Kruševca, uz finansijsku podršku Grada Kruševca, kroz Konkurs za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Kruševca za 2022. godinu.

J.A.

Foto: fejsbuk stranica Streličarski klub ,,Carska strela“ Kruševac

Ostale vesti

back-to-top