Počinje rekonstrukcija Kosovske, radovi u naredna tri meseca

Postavljeno: 01.07.2022

Umesto zatvaranja ulice u tri faze, kako je ranije najavljeno, radiće se odmah cela Kosovska ulica. Direktna komunikacija za vozila Hitne medicinske pomoći biće Jakšićeva ulica, a za zaposlene u bolnici i hitne bolničke pacijente ulaz je od Dijagnostičkog centra. Radovi su oročeni na tri meseca, ali je moguće da će biti završeni i ranije

Zatvaranje Kosovske za saobraćaj i početak radova na kompletnoj rekonstrukciji, kreće nakon što Vodovod bude priključio sve korisnike ove ulice na alternativni vodovodni vod, a što bi trebalo da bude do kraja dana.

Dok traju radovi, za saobraćaj će biti zatvorena cela Kosovska ulica, dok će Nemanjina, Jakšićeva i Vladetina biti dvosmerne, uz zabranu parkiranja. Stanarima iz Kosovske ulice kojima je onemogućen ulazak u svoja dvorišta, od Topličine do Pećke ulice, Poslovni centar nudi besplatno parkiranje na parkingu kod Hale sportova, te u javnim garažama Bolnica i Centar 2.

Korisnicima rezervisanih parking mesta u Kosovskoj ulici, od Topličine do Pećke, u Nemanjinoj (od ulice Kosovske do Obilićeve) i Vladetinoj ulici, ponudiće se mogućnost za rezervisana parking mesta na njima odgovarajućim lokacijama, pa je potrebno da se obrate Poslovnom centru.

Prema rečima Miloša Jovića, v.d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje Kruševac, u planu je rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže, izgradnja atmosferske kanalizacije, zamena toplovoda i rekonstrukcija saobraćajnice.

Sve dok traju radovi, prilaz zgradi Hitne medicinske pomoći biće obezbeđen preko Jakšićeve ulice, a za zaposlene u bolnici i hitne bolničke pacijente ulaz je od Dijagnostičkog centra.

Podsećamo, u 2014. godini, u Kosovskoj ulici rađena je rekonstrukcija trotoara sa obostranim proširenjem trotoara ugradnjom behatona i novih ivičnjaka, ali bez rekonstrukcije kolovozne konstrukcije. Izvođač radova tada je imao garantni rok od dve godine, a kako su postavljeni ivičnjaci vidno oštećeni zbog mraza i soli posle zimskog perioda ali i zbog saobraćajnog opterećenja (gaženja vozila), izvršena je sanacija ivičnjaka. Kolovozna konstrukcija je redovno održavana krpljenjem udarnih rupa u većem i manjem obimu.

Inače, pre tri godine urađen je kompletan projekat kolovozne konstrukcije sa atmosferskom kanalizacijom i saobraćajnom signalizacijom, ali da iz opravdanih razloga tada nije realizovan.

Vodovod Kruševac je u sklopu priprema tada izvršio povezivanje bolnice sa rezervoarom na Bagdali, koji je dalje povezan sa rezervoarom u Lipovcu kao dodatno napajanje i obezbeđenje snabdevanja bolnice. Zbog nastale pandemije, a kasnije i početka radova na rekonstrukciji Trga Kosovskih junaka realizacija izvođenja radova je odložena. Bilo bi veliko opterećenje na saobraćaj da su se u isto vreme izvodili radovi na ta dva velika projekta. Sada krećemo sa realizacijom projekta rekonstrukcije Kosovske ulice– kaže Jović.

Po planiranoj dinamici, radovi u Kosovskoj ulici trebalo bi da budu završeni u naredna tri meseca ali je moguće da će to biti i ranije, za oko dva meseca.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top