Kamp streličarstva – Mladi treniraju i druže se (VIDEO)

Postavljeno: 09.07.2022

Streličarski klub „Carska strela“, u saradnji sa Kancelarije za mlade, organizovao je letnji kurs streličarstva koji će trajati tri nedelje. Intenzivno se gađa po četiri sata dnevno, a učestvuje između 45 i 50 mladih.

Na prostoru iz restorana „Bagdala“, mladi sa osmehom uvežbavaju svoje streličarske sposobnosti.

Do sada je održano šest kampova streličarstva.

– Četiri kampa smo imali u selu Lovci, a nakon korone krenuli smo sa kampovima ovde na Bagdali. Odziv je svake godine sve veći. Zahvalio bih se Kancelariji za mlade, jer kada se radi sa mladim ljudima, oni uvek prepoznaju pravu stvar – kazao je Vladimir Marijanović, predsednik strelačkog kluba „Carska strela“.

U svetu se sa streličarstvom počinje od devete godine, međutim, ovde i mlađi imaju prilike da se upoznaju sa ovim sportom.

– Dopuštam i deci od sedam, ili osam godina da krenu sa streličarstvom. Najviše zbog njihovog rasta i razvoja. Dakle u ovom sportu starosne granice ne postoje – rekao je Marijanović.

Mnogi od učesnika kampa, nastavljaju da se bave ovim sportom i kasnije u životu.

– Pre par dana sreo sam dve devojke koje su 2016. bile u kampu, sada studiraju u Beogradu i Novom Sadu, te su streličarstvom nastavile da se bave u tim gradovima. Drago mi je da su pronašle svoju antistres terapiju. Kao i u svakom sprtu, ljudi gađaju jedan određeni period, posle toga ih nema, ali nakon dve ili tri godine ponovo se vrate – dodaje on.

– Da bi se čovek osećao dobro, potrebno je da ima hobije u životu. Dešavalo se da mi na raspustu bude dosadno, a sada to više nije problem. Za ovaj kurs sam saznala preko društvenih mreža, tako da sada dvoje mojih prijatelja i ja uživamo u ovom sportu. Apsolutno bih svima preporučila da makar probaju streličarstvo, a verujem da će im to postati novo interesovanje ili hobi – kazala je Danka Jevtić (17), polaznica kursa streličarstva.

Kosta Marković (11) se streličarstvom bavi već 6 godina. Na takmičenju u Kragujevcu 2018. osvojio je prvo mesto u kategoriji juniora, a kako kaže, streličaratvo mu se svidelo na prvi pogled.

– Često sam sa dekom šetao na Bagdali i jednog dana sam video ovde streličare. Deka mi je dozvolio da probam i gađam i od tada sam zavoleo ovaj sport – kazao je on.

Slobodno vreme provode u prirodi na zdrav, lep i koristan način, a osim novih veština, mladi na ovom kursu sklapaju i nova prijateljstva.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top